کله جوش را به سبک تهرانی ها درست کنید!
به گزارش ارانیوز، کله جوش، کال جوش، قروتی، کشک جوش، دوغ گرمه و... اسامی یه غذا هستند که در قسمت های مختلف کشور ما درست می گردد و در هر ناحیه با تفاوت هایی محدود طعمی متفاوت دارد! چیزی که در تمام این دستورها مشترک است وجود کشک است.
از دستورهای طبخ مختلف کله جوش و نام های گوناگونش اگر بگذریم، از خاصیت فراوان کلسیم سازی آن که به خاطر وجود کشک است نمی گردد ساده رد شد. یک غذای خوشمزه که سریع حاضر می گردد و کلی فایده دارد. مطمئنم دوستش دارید و تا به حال امتحانش کردید.
در این مقاله به سراغ نسخه اصیل تهرانی آن رفته و دستور کله جوش تهرانی پسند را برایتان می گذاریم تا به مرور تمام کله جوش ها را از سر بگذرانیم!
مواد لازم برای کله جوش تهرانی:
کشک 400 گرم
پیاز میانه یک عدد
گردو 100 گرم
نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
اول قدم:
برای درست کردن کله جوش تهرانی باید اول از همه دل به این غذا بدهید. می دانید که دل اهمیت زیادی در آشپزی دارد. حتی می تواند یک غذای خیلی خوشمزه و همه پسند را از چشم بیندازد و هم می تواند آن را برای همواره محبوب کند! پس شرط اول قدم آن است که آشپزی خشنود و دل به کار بده باشید!
دوم قدم:
پیازها را به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید. نگینی، خلالی، رنده شده فرقی ندارد. ولی خب به عقیده خود شما در یک غذایی که پایه مایع دارد بهتر است پیاز چه شکلی باشد؟ آفرین، هرچه ریزتر بهتر! پس انتخاب با شماست!
گردوها را خرد کنید. در خردکن بریزید یا اینکه با هاون له کنید یا حتی با چاقو روی تخته گوشت! هرکدام که برای شما راحتتر است انجام بدهید.
سوم قدم:
پیازها را در میزانی روغن تفت بدهید تا سرخ بگردد. حتی اگر پیازداغ آماده هم دارید که خیلی بهتر و ساده تر است. گردوها را به آن اضافه کنید و تا جایی که خامی گردو گرفته بگردد تفت بدهید. فلفل سیاه و زردچوبه باید به مواد افزوده شوند. در ریختن نمک هم حواستان خیلی جمع باشد، کشک به خودی خود شوری دارد پس نمک را بعد از اضافه کردن کشک بریزید و آن را مزه کنید. حالا وقت این است که نعناع عرض اندام کند! می دانید که نعناع اگر زیاد سرخ بگردد تلخ خواهد شد پس خیلی سریع این مرحله را به خاتمه برسانید. اصلا لازم نیست حتی یک دقیقه هم طول بکشد.
اگر کشک شما جامد است با میزانی آب جوش آن را مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا حالت دوغ مانند پیدا کند. اگر هم کشک مایع دارید که چه بهتر. کشک را به کله جوش اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه جوش بزند. اگر به نظرتان خیلی غلیظ بود میزان کمی آب جوش، دقت کردید؟ آب جوش اضافه کنید و دو سه دقیقه دیگر هم بگذارید بپزد. کله جوش شما حاضر است.
این غذا با نان سرو می گردد. نان خشک اگر دارید که عالی است. آن را در کله جوش ریخته و هم بزنید و نوش جان کنید.
منبع: چی شی
منبع: فرارو