طرز تهیه اشکنه خراسانی؛ غذایی خوشمزه و آسان
به گزارش ارانیوز، اشکنه خراسانی یکی از غذا های بسیار خوشمزه و سنتی خراسانی می باشد که شما می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید.
اشکنه یک غذای سنتی استان خراسان است که از این شهر به همه نقاط ایران راه پیدا نموده است و می توان گفت حدود 20 مدل اشکنه در ایران طبخ می گردد که بسته به ذائقه و سلیقه افراد مواد اولیه آن فرق دارد ولی در کل غذا های بدون گوشت و مرغ هستند و خیلی سریع تهیه می شوند و یک چیز مشترک بین همه اشکنه ها وجود دارد و آن سادگی و فوری بودن است و شما می توانید با نان خشک و این اشکنه خوشمزه را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه اشکنه خراسانی سنتی
پیاز 1 عدد
شنبلیله یا مرزه 1 ق غذا خوری
تخم مرغ 2 عدد
سیب زمینی 2 عدد
کشک ساییده شده به میزان لازم
گردو خرد شده 1/2 پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلرنگ به میزان لازم
طرز تهیه اشکنه خراسانی اصل با سیب زمینی بدون رب
مرحله اول: تفت دادن مواد
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل یک قابلمه مسی یا ساده کمی هم بزنید تا آب پیاز گرفته گردد و بعد روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ گردد. سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل سیاه و گلرنگ کمی تفت دهید.
مرحله دوم: افزودن گردو
مرحله سوم: افزودن سبزی
در ادامه سبزی خشک را اضافه کنید و زمانی که بوی سبز در آمد باید گردو خرد شده را اضافه و هم بزنید تا بوی خامی گردو گرفته گردد. شما می توانید میزان خرد کردن گردو نباید خیلی ریز و درشت باشد. کشک را بسابید و با کمی آب رقیق کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت اشکنه خراسانی
در ادامه باید روی مواد 2 پیمانه آب جوش اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا به جوش بیاید و بعد کم کنید و بگذارید تا سیب زمینی پخته گردد. در ادامه باید تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بکشنید و با کمی چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج گردد و زمانی که سیب زمینی پخته شد به اشکنه اضافه کنید و سریع هم بزنید تا تخم مرغ به خوبی پخته گردد و بعد از روی حرارت بردارید و با نان خشک تیلیت یا ترید کنید و میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه اشکنه خراسانی خوشمزه و سنتی با سیب زمینی
می توانید از کشک پاستوریزه بهره ببرید که دیگر نیازی به جوشاندن ندارد ولی اگر از کشک محلی استفاده می کنید حتما کمی بجوشانید و بعد مصرف کنید.
به علت وجود کشک باید در ریختن نمک دقت کنید و مزه ها را در انتهای پخت بالانس کنید.
گلرنگ ادویه ای شبیه به ریشه زعفران است که باعث خوشرنگ شدن اشکنه می گردد و می توانید از عطاری ها تهیه کنید.
میزان گردو را می توانید به دلخواه کم و زیاد کنید.
منبع: گردشبان