طرز تهیه اشکنه خراسانی؛ غذایی خوشمزه و آسان

به گزارش ارانیوز، اشکنه خراسانی یکی از غذا های بسیار خوشمزه و سنتی خراسانی می باشد که شما می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید.

طرز تهیه اشکنه خراسانی؛ غذایی خوشمزه و آسان

اشکنه یک غذای سنتی استان خراسان است که از این شهر به همه نقاط ایران راه پیدا نموده است و می توان گفت حدود 20 مدل اشکنه در ایران طبخ می گردد که بسته به ذائقه و سلیقه افراد مواد اولیه آن فرق دارد ولی در کل غذا های بدون گوشت و مرغ هستند و خیلی سریع تهیه می شوند و یک چیز مشترک بین همه اشکنه ها وجود دارد و آن سادگی و فوری بودن است و شما می توانید با نان خشک و این اشکنه خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه اشکنه خراسانی سنتی

پیاز 1 عدد

شنبلیله یا مرزه 1 ق غذا خوری

تخم مرغ 2 عدد

سیب زمینی 2 عدد

کشک ساییده شده به میزان لازم

گردو خرد شده 1/2 پیمانه

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلرنگ به میزان لازم

طرز تهیه اشکنه خراسانی اصل با سیب زمینی بدون رب

مرحله اول: تفت دادن مواد

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل یک قابلمه مسی یا ساده کمی هم بزنید تا آب پیاز گرفته گردد و بعد روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ گردد. سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل سیاه و گلرنگ کمی تفت دهید.

مرحله دوم: افزودن گردو

مرحله سوم: افزودن سبزی

در ادامه سبزی خشک را اضافه کنید و زمانی که بوی سبز در آمد باید گردو خرد شده را اضافه و هم بزنید تا بوی خامی گردو گرفته گردد. شما می توانید میزان خرد کردن گردو نباید خیلی ریز و درشت باشد. کشک را بسابید و با کمی آب رقیق کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم: پخت اشکنه خراسانی

در ادامه باید روی مواد 2 پیمانه آب جوش اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا به جوش بیاید و بعد کم کنید و بگذارید تا سیب زمینی پخته گردد. در ادامه باید تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بکشنید و با کمی چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج گردد و زمانی که سیب زمینی پخته شد به اشکنه اضافه کنید و سریع هم بزنید تا تخم مرغ به خوبی پخته گردد و بعد از روی حرارت بردارید و با نان خشک تیلیت یا ترید کنید و میل کنید.

نکات کلیدی در تهیه اشکنه خراسانی خوشمزه و سنتی با سیب زمینی

می توانید از کشک پاستوریزه بهره ببرید که دیگر نیازی به جوشاندن ندارد ولی اگر از کشک محلی استفاده می کنید حتما کمی بجوشانید و بعد مصرف کنید.

به علت وجود کشک باید در ریختن نمک دقت کنید و مزه ها را در انتهای پخت بالانس کنید.

گلرنگ ادویه ای شبیه به ریشه زعفران است که باعث خوشرنگ شدن اشکنه می گردد و می توانید از عطاری ها تهیه کنید.

میزان گردو را می توانید به دلخواه کم و زیاد کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 13 دی 1401 بروزرسانی: 13 دی 1401 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1886

به "طرز تهیه اشکنه خراسانی؛ غذایی خوشمزه و آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشکنه خراسانی؛ غذایی خوشمزه و آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید