طرز تهیه هورن؛ پیراشکی نروژی خوشمزه

به گزارش ارانیوز، امروز قصد داریم طرز تهیه هورن؛ پیراشکی نروژی را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه هورن؛ پیراشکی نروژی خوشمزه

این غذا گزینه ای مناسب برای غذا در پیک نیک و حتی سرکار است. البته برای اطلاع از ارزش غذایی هورن بهتر است که این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.

عادت های غذایی نروژی ها

وقتی از غذای نروژی صحبت می کنیم اولین مشخصه ای که به ذهنمان می رسد تنوع آن است، ولی نه تنوع غذایی. منظور این است که در نروژ غذا فصل به فصل یا خانواده به خانواده متنوع و متغیر است و تنها وجه مشترک، استفاده نکردن از گوشت خام است. نروژی ها برای صبحانه شان اغلب از ساندویچ های کوچک محتوی کره و مربا یا گوشت و پنیر استفاده می نمایند و نوشیدنی شان در این وعده شیر است.

وعده ناهار اغلب شامل یک تکه گوشت بره که البته سس مخصوصی به آن می زنند، است که این گوشت را به صورت دودی، آب پز یا داخل فر درست می نمایند. به غیر از گوشت قرمز، سفره غذایی نروژی ها که علاقه زیادی هم به آن دارند غذا های دریایی مثل ماهی و میگو است که البته آن را به صورت آب پز همراه با سبزی هایی مثل کلم، هویج و اسفناج می خورند. آن ها حداقل 2 بار در هفته از غذا های دریایی استفاده می نمایند. در غذای نروژی ها دو جزو ثابت مشهود است؛ اولی نان سفید است که اغلب اگر بتوانند خودشان در خانه با آرد سفید تهیه می نمایند و دوم خامه ترش.

یکی دیگر از سس های کاربردی در این کشور و خصوصاً در وعده ناهار، سس خردل است. یک تکه گوشت آب پز همراه یک تخم مرغ، سبزی های بخارپز و سس خردل وعده ناهار یک نروژی را تشکیل می دهند. نروژی ها به خوردن زودهنگام شام هم بسیار عادت دارند؛ حدوداً ساعت 5 و 6 عصر یعنی زمانی که در اغلب کشورها، عصرانه مصرف می گردد. البته شام شان بسیار متنوع است؛ از گوشت های تکه تکه شده در سس مخصوص گرفته تا استیک و غذا های وام گرفته از کشور های دیگر مثل پیتزای ایتالیایی یا تاکوی مکزیکی (غذایی که با لوبیاچیتی و پنیر پیتزا درست می گردد)، اما وجه مشترک تمامی این شام ها این است که نروژی ها غذای سرد را به اسم شام قبول ندارند. درباره شیرینی خور بودن آن ها هم باید بگوییم که اغلب ترجیح می دهند خیلی شیرین نباشد یعنی یک نروژی بین کیک شکلاتی و یک آب نبات با طعم نعناع دومی را همراه با یک قهوه تلخ ترجیح می دهد مگر اینکه کنار کیک خامه ترش باشد.

مـواد لازم (برای 7 نفر)

تکه های سینه مرغ پخته شده 300 گرم

آرد 600 گرم

شیر 2 لیوان

تخم مرغ 1 عدد

روغن کنجد 75 گرم

شکر 1 قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا 100 گرم

خمیر ترش 50 گرم

نمک 1 قاشق چای خوری

طـرز تـهـیـه

برای تهیه هورن ابتدا باید خمیر آن را آماده کنید. برای آغاز، شیر و روغن را کمی گرم کنید و مخلوط شان را در همزن بریزید سپس خمیر ترش، شکر و نمک را به آن ها اضافه کنید. یادتان باشد که شکر را برای پف کردن بیشتر خمیر به آن اضافه می کنید و در واقع، شکر وسیله ای یاریی برای خمیر ترش است.

سپس آرد را در این مخلوط بریزید. البته خمیرتان نباید زیاد سفت یا شل گردد.

وقتی تمامی مواد تشکیل دهنده خمیر با هم مخلوط شدند آن را با پارچه ای بپوشانید و بگذارید حدود یک ساعت در دمای 38 درجه سانتی گراد بماند.

بعد از یک ساعت خمیرتان 2 برابر می گردد و وقتی این مدت زمان گذشت آن را روی یک سطح صاف قرار داده و به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید. این 3 قسمت را هم برای 15 دقیقه دیگر با پارچه بپوشانید.

برای داخل هورن ها هم تکه های مرغ پخته، تخم مرغ و پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید. حالا هر کدام از این گلوله ها را با وردنه پهن کنید و به شکل مثلثی آن ها را برش دهید و از مخلوط یادشده در داخل هر کدام از این خمیر ها بریزید.

اگر دوست داشتید می توانید سس خردل هم به این مخلوط اضافه کنید. در نهایت وقتی آن ها را پیچیدید داخل فر بگذارید و با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا کاملاً طلایی شوند.

این غذا چند کالری دارد؟

این غذا تقریباً دارای 3000 کیلوکالری انرژی است. در صورتی که از این مواد 30 عدد هورن به دست آید هر کدام 100 کیلوکالری انرژی خواهد داشت.

سیـنـه مـرغ؛ منـبـع نـیـاسـیـن

این منبع پروتئینی از منابع ویتامین 3 B است که اغلب در میان مبتلایان به بیماری های التهابی روده و اختلالات گوارشی کمبودش وجود دارد. ضمناً کسانی که منابع پروتئینی را کمتر استفاده می نمایند هم به کمبود این ویتامین مبتلا هستند و همین موضوع احتیاج به نیاسین را افزایش می دهد بنابراین مصرف مرتب منابع آن از جمله سینه مرغ می تواند مؤثر باشد و از علایم کمبود آن که شامل پوسته پوسته شدن و شکاف دار شدن پوست در نواحی دست، لب، زانو و آرنج است جلوگیری کند.

به علاوه، کاهش ترشحات گوارشی، بی اشتهایی، نفخ و اسهال از دیگر نشانه های کمبود این ویتامین محسوب می شوند. یادتان باشد که سینه مرغ جزو گوشت های کم چرب است و 30 گرم از آن دارای 50 کیلوکالری انرژی است بنابراین می توان آن را به اسم یک واحد گوشت در نظر گرفت و در برنامه غذایی روزانه گنجاند.

شـیـر، منـبـع ریـبـوفـلاویـن

وقتی صحبت از شیر می گردد همه به یاد کلسیم و اندازه فراوانی که با خوردن یک لیوان از آن به دست می آید، می افتند در حالی که شیر منبع ویتامین های دیگری از جمله ویتامین 2 B یا ریبوفلاوین هم هست. جالب است بدانید که احتیاج به این ویتامین در دوران رشد سریع (نظیر کودکی، نوجوانی و حتی بارداری)، هنگام ابتلا به سرطان، تب و سایر بیماری های مزمن و مصرف بعضی دارو ها نظیر قرص های ضد بارداری و آنتی بیوتیک ها افزایش پیدا می نماید؛ بنابراین خوردن شیر می تواند تا حدودی احتیاج به این ماده مغذی را تأمین کند. در غیر این صورت علایمی نظیر کم خونی، خواب آلودگی، خارش پوست، شکاف لب ها و اشک ریزی بیش از حد از چشم ها به وجود خواهد آمد. فقط نکته ای که باید هنگام مصرف شیر به آن دقت داشت آن است که شیر مصرفی بهتر است از نوع کم چرب باشد، زیرا تمامی مواد مغذی در شیر های کم چرب هم وجود دارد و در عین حال انرژی آن در کم ترین اندازه است.

در تقسیم بندی مواد غذایی پنیر بیشتر در گروه گوشت ها جای می گیرد تا لبنیات و اندازه پروتئین موجود در آن مورد توجه است تا اندازه کلسیم، اما وقتی صحبت از پنیر پیتزا می گردد جنبه چربی آن در اولویت قرار می گیرد به این ترتیب می توان آن را منبع انرژی به حساب آورد بنابراین کسانی که باید اندازه کالری دریافتی شان را به هر علت کنترل نمایند، بهتر است که در اندازه مصرف این پنیر هم خساست به خرج دهند. با وجود تمامی موارد ذکر شده، هر 45 گرم پنیر، یک واحد گوشت محسوب می گردد و دارای 55 کیلوکالری است و اگر پرچرب مانند پنیر پیتزا باشد تا 75 کیلوکالری هم انرژی را به مصرف نماینده می رساند.

اگر فرزندتان بدغذا است

هورن از جمله غذا هایی است که باب سلیقه بچه ها بوده و می توان آن را همراه چند عدد سیب زمینی سرخ شده سرو کرد. به این ترتیب کالری بیشتری هم دریافت خواهد شد البته افزایش مصرف پنیر پیتزا هم می تواند اندازه انرژی دریافتی را بالا ببرد.

اگر یبوست دارید

بهتر است برای تهیه هورن از آرد نان سنگک و حتی کمی سبوس جداگانه بهره ببرید. با این که سبوس، پف خمیر را کاهش می دهد، اما برای شما که احتیاج به فیبر دارید مناسب تر است. ضمناً می توانید در مخلوط مواد داخل هورن از سبزیجات برگ سبز، قارچ و فلفل دلمه ای هم بهره ببرید تا فیبر دریافتی تان چند برابر گردد.

اگر فشارخون دارید

در تهیه این غذا نمک کمتری به کار ببرید و برای طعم دادن به آن از سبزیجات معطری مثل آویشن و چند حبه سیر بهره ببرید. به علاوه، می توانید آن را با یک لیوان آب گریپ فروت تازه یا آب پرتقال میل کنید با این کار به تنظیم فشارخون تان یاری خواهید کرد.

منبع: گردشبان
انتشار: 2 مرداد 1400 بروزرسانی: 2 مرداد 1400 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1425

به "طرز تهیه هورن؛ پیراشکی نروژی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هورن؛ پیراشکی نروژی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید