طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه

به گزارش ارانیوز، خورشت قیمه یکی از آن غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که هواداران زیادی دارد و تقریبا معدود افرادی هستند که این غذا را دوست نداشته باشند. معمولا این خورش به همراه پلو سرو می گردد و همچین در برخی از مناسبت های مذهبی از آن به عنوان غذای نذری بین مردم پخش می نمایند. خورشت قیمه را می توانید با تکه های گوشت یا پنیر کبابی تهیه کنید و از یک غذای کامل و مقوی در کنار دوستان و خانواده تان لذت ببرید.

طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه

در این دستورالعمل ما برای دورچین خورشت قیمه از سیب زمینی استفاده نموده ایم اما این خورش را با بادمجان سرخ شده نیز می توانید سرو کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش قیمه جا افتاده و مجلسی را با تمام فوت و فن هایش به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی

  • گوشت گوسفند 400 گرم
  • لپه دو پیمانه
  • سیب زمینی دو عدد
  • پیاز دو عدد
  • لیمو عمانی سه عدد
  • رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
  • روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی با گوشت

مرحله اول

خورشت قیمه هم مانند قرمه سبزی از آن غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که تهیه آن فوت و فن های خاص خودش را دارد. برای تهیه یک خورش قیمه حرفه ای، لعاب دار و مجلسی باید لپه ها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد و بهتر پخته گردد. اما اگر یادتان رفت یا فرصت خیس دادن لپه ها را نداشتید هم اشکالی ندارد. پیشنهاد ما این است که لپه را به صورت جداگانه در یک قابلمه کوچک بریزید و با آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت یک ربع تا بیست دقیقه نیم پز شده و نفخ آن گرفته گردد.

مرحله دوم

لیمو عمانی ها را نیز با چاقو یا چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا نرم شده و تلخی آن ها گرفته گردد و خورشتتان را تلخ نکند.در همین حین که لپه ها در حال پختن هستند پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن آفتابگران درون همان قابلمه که می خواهید خورش را داخل آن بپزید تفت دهید.

مرحله سوم

یک قاشق چای خوری زردچوبه به پیاز ها اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پس از دو دقیقه زمانی که بوی خوش پیازداغ کل آشپزخانه تان را پر کرد و پیازها کمی نرم شدند گوشت هایی را که به صورت تکه های کوچک خرد کردید را به آن ها اضافه کنید و کمی آن ها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویه ها را هم اضافه نموده و خوب هم بزنید.

مرحله چهارم

زمانیکه رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را که حالا تقریبا نیم پز شده آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود 5 لیوان آب ترجیحا گرم روی موادتان بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید. اینکار باعث می گردد تا رب گوجه فرنگی رنگ بهتری به خودش بگیرد و در نتیجه خورشت شما خوشرنگ تر گردد.

مرحله پنجم

پس از اینکه رب را با کمی روغن تفت دادید آن را به آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آن را کمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد و کمی از آن بخار گردد. بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی آغاز به پختن کند و کم کم جا بیفتد.

مرحله ششم

بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشتتان می توانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چاشنی های مورد نظرتان را به خورش اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشتتان زمان دهید تا خوب جا بیفتد.

مرحله هفتم

در همین حین که خورشتتان در حال جا افتادن است سیب زمینی ها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو آن را در کنار بشقاب خورش قیمه خود به عنوان دورچین قرار دهید. خورشت قیمه با گوشت تکه ای شما آماده است و می توانید آن را با برنج کته یا برنج دمی زعفرانی نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه خورشت قیمه

  • دقت کنید که اگر لپه ها را جداگانه می پزید حتما آن را ابتدا آبکش نموده و سپس به خورشت خود اضافه کنید.
  • لیمو عمانی های را نیز از یکساعت قبل با چنگال یا چاقو سوراخ کنید و داخل آب بگذارید تا تلخی آن ها گرفته گردد و خورشتتان را تلخ نکند.
  • برای اینکه خورشت قیمه تان رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد می توانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.
  • شما بعلاوه می توانید خورشت قیمه را با پنیر کبابی تهیه کنید و این غذای خوشمزه را بدون گوشت امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 شهریور 1401 بروزرسانی: 20 شهریور 1401 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1834

به "طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید