طرز تهیه استانبولی با لپه
به گزارش ارانیوز، امروز قصد داریم طرز تهیه استانبولی با لپه را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
بهترین تجربه سفر را با تور استانبول در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا دیدن کنید و لحظات زیبایی را در این شهر تاریخی و تفریحی بگذرانید.
مواد لازم:
پیاز 1 عدد
برنج 3 پیمانه
سینه مرغ 1 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
سیب زمینی میانه 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه استانبولی با لپه
ابتدا در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک و حرارت را زیاد می کنیم و درب آن را می گذاریم تا جوش بیاید سپس سینه مرغ را در آب در حال جوش قرار می دهیم و یک عدد پیاز کوچک را پوست می گیریم می شوییم و به دو قسمت تقسیم می کنیم
و همراره زردچوبه یا یک چوب دارچین داخل قابلمه قرار می دهیم تا بوی مرغ را بگیرد. به مدت 30 دقیقه بعد مرغ پخته شده است. سپس سیب زمینی ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم
و کمی که داغ شد سیب زمینی ها را در تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا نیم پز گردد و کنار می گذاریم. سینه مرغ پخته شده را در آبکش می گذاریم و استخوان آن را جدا می کنیم و روی تخته با چاقو به هر صورتی که تمایل داریم خرد می کنیم و یا ریش ریش می کنیم.
پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم و صبر می کنیم تا روغن داغ گردد سپس پیاز را در تابه می ریزیم و در روغن تفت می دهیم تا نرم گردد و بعد گوشت مرغ خرد شده را اضافه می کنیم.
تفت می دهیم و گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و به مواد تابه می افزاییم و تفت می دهیم و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم و صبر می کنیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر گردد
و داخل تابه آب مواد را دیگر مشاهده نکنیم و آن وقت سیب زمنی های تفت داده را به مواد می افزاییم و نمک، فلفل روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم و سس استانبولی را کنار می گذاریم. اگر در پخت برنج مهارت ندارید بهتر است برنج را از قبل خیس نکنید.
ولی اگر پخت آن را بلد هستید می توانید از قبل در ظرفی بریزید و روی آن آب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد. در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا جوش بیاید.
اگر در پخت برنج تجربه ندارید برنج را در کاسه ای عظیم بریزید و روی آن آب بگیرید و با دست برنج را زیر و رو کنید و آب آن را بیرون بریزید این کار را دو الی سه بار انجام می دهیم تا برنج کاملا شسته گردد سپس در آب در حال جوش می ریزیم.
ولی اگر از قبل برنج را گذاشته باشیم تا خیس بخورد آب آن را خارج می کنیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و یک بار هم می زنیم و اجازه می دهیم تا اطراف برنج بپزد، ولی مغز آن سفت باشد. یک دانه از برنج را بر می داریم
و زیر دندان امتحان می کنیم اگر اطرافش نرم بود، ولی مغز آن کمی سفت بود برنج را آبکش می کنیم. قابلمه ای که متناسب با مقدار پلو و مواد آن باشد انتخاب می کنیم و کف آن روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ گردد
سپس نان لواش یا سیب زمینی را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته ورقه ورقه می کنیم و کف قابلمه می چینیم و کمی از برنج را روی سیب زمینی ها می ریزیم و روی آن هم کمی سس می ریزیم (از قبل آماده کردیم)
مجددا کمی برنج و روی آن سس می ریزیم، همین طور لایه لایه برنج و سس می ریزیم تا مواد استانبولی تمام گردد و نصف لیوان آب و روغن را با هم مخلوط می کنیم و روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج آغاز به بخار کردن کند
و بعد حرارت را کم می کنیم تا برنج دم بکشد. پس از پخت استانبولی پلو با کفگیر پلو و سس را زیر و رو می کنیم تا مواد سس با پلو مخلوط و یکدست گردد و همه جای پلو با سس ادغام شده باشد. استانبولی را دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.
منبع: گردشبان