طرز تهیه بورک ترکیه ای

به گزارش ارانیوز، بورک ترکیه ای غذایی ساده و مغذی است که می توانید در میهمانی ها به عنوان پیش غذا یا در دورهمی ها به عنوان عصرانه درست کنید و بسته به ذائقه خود و میهمان ها آن را با انواع گوشت و سبزیجات پر کنید. در این مطلب شما را با طرز تهیه بورک ترکیه ای بطور مرحله به مرحله آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه بورک ترکیه ای

بورک ترکیه ای یکی از خوراکی های پرطرفدار در ترکیه و بسیاری از کشور های دنیا است که غالبا به عنوان میان وعده یا پیش غذا مورد استفاده قرار می گیرد. بورک با نوعی خمیر به نام یوفکا تهیه می گردد. یوفکا خمیری بسیار نازک است که از ترکیه نشات گرفته و برای طبخ غذا های خوشمزه ترکی مورد استفاده قرار می گیرد. راحتی در پخت و پز و لذیذ بودن این خمیر باعث شده تا این نان حاصل از این خمیر به یکی از محبوب ترین نان ها در بسیاری از کشور های اروپایی و آسیایی تبدیل گردد؛ در برخی از این کشورها این خمیر به نام فیلو شهرت یافته است. خمیر یوفکا را می توانید بسته به وعده غذایی که قصد دارید از آن بهره ببرید با پنیر و سبزیجات یا انواع گوشت پر نموده، در روغن سرخ کنید یا در فر بپزید و به عنوان صبحانه، نهار یا شام مورد استفاده قرار دهید. با خمیر یوفکا می توان غذاها، دسر ها و شیرینی های زیادی نظیر تارت، پای، سمبوسه، باقلوا و انواع بورک را درست کرد. در این مطلب شما را با طرز تهیه بورک ترکیه ای آشنا خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه بورک ترکیه ای

مواد لازم
خمیر یوفکا1 بسته
پیاز خرد شده1 فنجان
جعفری ساطوری1 فنجان
شوید ساطوری1/3 فنجان
گوشت چرخ نموده450 گرم
تخم مرغ3 عدد+1 عدد زرده
شیر1.5 فنجان
روغن زیتون1 فنجان
کنجد برای تزیینبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. مواد مورد احتیاج برای تهیه بورک ترکیه ای را آماده کنید.
  2. فر را روی حرارت 345 درجه فارنهایت گرم کنید و خمیر یوفکا را در دمای محیط قرار دهید تا یخ آن ذوب گردد.
  3. پیاز را به شکل نگینی ریز خرد نموده و شوید و جعفری را ساطوری کنید.
  4. 3-2 قاشق غذاخوری روغن را در تابه بر روی حرارت ملایم داغ نموده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  5. پیاز را تفت دهید تا طلایی گردد، کمی نمک و زردچوبه بیفزایید و سپس گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید.
  6. گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، شوید و جعفری ساطوری را اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید تا آب سبزیجات کشیده گردد، سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک گردد.
  7. 3 عدد تخم مرغ را در کاسه ای شکسته، شیر و روغن را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  8. یک لایه خمیر یوفکا در ظرف مخصوص فر قرار دهید. از مایه تخم مرغ روی سطح خمیر یوفکا بمالید.
  9. مراحل را تکرار کنید تا نیمی از خمیر یوفکا تمام گردد. مایه گوشت را روی کل سطح خمیر فیلو پخش کنید.
  10. مراحل را تکرار کنید تا بقیه خمیر یوفکا تمام گردد.
  11. زرده تخم مرغ را در یک کاسه کوچک ریخته و هم بزنید.
  12. روی آخرین لایه خمیر، ابتدا از مایه تخم مرغ بمالید، سپس روی آن را با زرده تخم مرغ بپوشانید و در صورت تمایل کمی کنجد بپاشید.
  13. ظرف بورک را به مدت 40-35 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا زیر و روی آن طلایی گردد.
  14. پس از پخت، اجازه دهید بورک خنک گردد سپس به قطعات مربعی برش بزنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه بورک ترکیه ای

  • خمیر یوفکا خیلی زود خشک می گردد، بنابراین باید در فریزر نگهداری گردد و اگر بسته خمیر را باز نموده اید، قبل از فریز کردن مابقی خمیر، منافذ بسته را کاملا بپوشانید که هیچگونه هوایی داخل آن نگردد.
  • اگر از خمیر یوفکای منجمد استفاده می کنید، یک شکاف کوچک روی بسته ایجاد نموده و یکی دو ساعت در دمای محیط قرار دهید تا از حالت انجماد خارج گردد.
  • قبل از قرار دادن مواد لا به لای خمیر، حتما سطح همه لایه ها را با مایه تخم مرغ مرطوب کنید.
  • مواد پرکننده خمیر نباید آبدار و داغ باشد، زیرا خمیر نازک است و خیلی زود پاره می گردد.
  • بورک ترکیه ای را می توانید از شب قبل آماده نموده و قبل از قرار دادن در فر، روی آن سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید تا خمیر خشک نگردد؛ سپس در وقت دلخواه در فر بپزید.
  • برای تزیین روی بورک ترکیه ای می توانید از کنجد، سیاه دانه یا سبزیجات خشک بهره ببرید.
  • پس از اینکه پخت بورک تکمیل شد، روی آن ترد می گردد. برای نرم شدن لایه رویی بورک می توانید روی ظرف سلفون بکشید یا در ظرف دربسته قرار دهید.
  • بورک ترکیه ای را می توانید مانند سمبوسه به شکل مثلثی درست نموده و در روغن سرخ کنید که البته سرخ کردن باعث افزایش کالری غذا خواهد شد.

دستور ارائه شده در این مطلب یکی از ساده ترین و در عین حال خوشمزه ترین نوع بورک است که شما می توانید بسته به ذائقه و سلیقه خود با مواد مختلفی درست کنید. مثلا می توانید از پنیر پیتزا، پنیر فتا یا هر نوع پنیر سفید دیگری بهره ببرید یا ترکیبی از سبزیجات مختلف نظیر فلفل دلمه ای، سیب زمینی، نخود فرنگی، قارچ و زیتون در آن به کار برید. امیدواریم این غذای خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

منبع: ستاره
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1150

به "طرز تهیه بورک ترکیه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورک ترکیه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید