طرز تهیه انواع گراتن، غذایی خوشمزه و مقوی

به گزارش ارانیوز، معمولا انواع گراتن از ترکیب سبزیجات، گوشت و سس سفید تهیه می شوند. در ادامه طرز تهیه سه مدل از این غذا که با بادمجان، سیب زمینی و مرغ تهیه می شود و با ذائقه ایرانی بیشتر هماهنگ است، شرح داده خواهد شد.

طرز تهیه انواع گراتن، غذایی خوشمزه و مقوی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - گراتن ها انوع مختلفی دارند که بسته به مواد به کار رفته در تهیه آنها، می توانند به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی مورد استفاده قرار گیرند.

چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:

  • طرز تهیه گراتن بادمجان
  • طرز تهیه گراتن سیب زمینی
  • طرز تهیه گراتن مرغ و بادمجان
  • طرز تهیه گراتن گل کلم

طرز تهیه گراتن بادمجان

برای تهیه این غذا، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

مواد لازم
بادمجان متوسط5 الی 6 عدد
سس سفید یا بشامل4 دسی لیتر
کره100 گرم
مغز نان باگت خرد شدهیک لیوان
جعفری خرد شده 2 الی 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. بادمجان ها را روی اجاق گاز یا درون فر کبابی کنید. سپس پوست آن ها را بگیرید و شاخه بادمجان ها را نیز جدا کنید. در ادامه کمی نمک و فلفل بیفزایید و بادمجان ها را کاملا ساطوری کنید.

  2. یک ظرف مناسب فر را چرب کنید و مقدار کمی سس سفید کف ظرف بریزید.
  3. بادمجان ها را روی سس بچینید.

  4. سطح بادمجان ها را صاف کنید و با جعفری خرد شده و مابقی سس بپوشانید.

  5. مقداری مغز نان باگت خرد شده را روی سس قرار دهید.
  6. کره را خرد کرده و روی غذا بچینید.
  7. فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف را به مدت 45 دقیقه الی یک ساعت در فر قرار دهید تا روی آن کاملا طلایی و برشته شود.

  8. پس از این مدت گراتن بادمجان آماده است.

این غذا را با همان ظرفی که در فر گذاشتید، باید سرو کنید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه سس سفید

طرز تهیه گراتن سیب زمینی

به منظور تهیه این خوراک، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای زیر احتیاج است.

مواد لازم
سیب زمینی2 کیلوگرم
کره100 الی 150 گرم
شیر2 دسی لیتر
پنیر گرویر رنده شده یا پارمسان100 الی 150 گرم
نمکبه میزان لازم

شیوه طبخ:

  1. پوست سیب زمینی ها را بگیرید.

  2. آن ها به صورت ورقه های نازک برش بزنید و بشویید.

  3. سیب زمینی را میان یک پارچه نخی یا حوله تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
  4. کف یک ظرف مناسب برای قرار دادن در فر را چرب کنید.
  5. ابتدا یک لایه سیب زمینی قرار دهید، سپس مقداری پنیر اضافه کنید و در لایه آخر کمی کره خرد شده، بچینید. این ترتیب دو الی سه بار تکرار کنید.
  6. لایه آخر را با پنیر و کره کاملا بوشانید.
  7. شیر را با اندکی نمک مخلوط کرده و به این خوراک اضافه کنید.
  8. اکنون را در فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده بودید، قرار دهید.

  9. حدود 45 الی یک ساعت برای آماده شدن این غذا کافی است. پس از این مدت اگر سیب زمینی خام بود، یک ربع دیگر آن را در فر قرار دهید تا روی غذا کاملا برشته و طلایی شود.

وقتی غذا آماده شد، با همان ظرف سرو کنید.

طرز تهیه گراتن مرغ و بادمجان

به منظور تهیه این غذا، به دو ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر است، احتیاج دارید.

مواد لازم
مرغیک کیلو و 250 گرم
بادمجان10 الی 12 عدد
سس سفید غلیظ4 دسی لیتر
پنیر گرویر رنده شده یا پارمسان100 الی 150 گرم

نحوه طبخ:

  1. مرغ را تکه کنید و کاملا بشویید. در آبکش قرار دهید و صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  2. مرغ را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند، سپس در آبکش بریزید تا آب مرغ برود. به این ترتیب بوی بد مرغ گرفته می شود.

  3. درون یک قابلمه مقداری آب، یک پیاز حلقه شده و اندکی فلفل و زردچوبه قرار دهید و تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد و پس از پختن حدود نصف لیوان آب داشته باشد.
  4. استخوان های مرغ را جدا کنید و به تکه های کوچک برش بزنید.

  5. بادمجان ها را به صورت حلقه ای برش بزنید، اما نباید برش ها خیلی نازک باشند.

  6. بادمجان ها را به مقداری نمک و فلفل سیاه آغشته کنید و دو طرف آن ها را در روغن سرخ نمایید.

  7. در یک ظرف مناسب برای قرار دریافت در فر را اندکی چرب کنید، از آنجا که بادمجان ها چرب هستند، احتیاجی نیست خیلی ظرف را چرب کنید.

  8. مقداری سس سفید را کف ظرف ریخته و یک لایه بادمجان روی آن بچینید.
  9. در ردیف بعدی تکه های مرغ همراه با مقداری فلفل را بچینید. در لایه بعد مقداری پنیر و سس بریزید.

  10. مابقی بادمجان ها را نیز در ظرف قرار دهید و روی آن را با مابقی سس و پنیر بپوشانید.

  11. اکنون فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و این غذا را به مدت 45 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی و برشته شود. اگر پس از این مدت، روی غذا هنوز طلایی نشده بود، کمی دیگر آن را در فر بگذارید.

طرز تهیه گراتن گل کلم

انواع مختلف این غذا تقریبا به زمان مشابهی برای پخت احتیاج دارند، به جز آنهایی که حاوی گوشت هستند و به زمانی بیشتر برای پخت گوشت احتیاج دارد. به این ترتیب برای طبخ این غذا به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر می شود، احتیاج خواهد بود.

مواد لازم
گلم کلمیک عدد متوسط
سس سفید یا بشامل4 دسی لیتر
کره100 گرم
پنیر پیتزا100 الی 150 گرم
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گل کلم را همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
  2. گل کلم را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
  3. بعد آن را خرد کنید.
  4. یک ظرف مناسب برای قرار دریافت در فر را چرب کنید و مقداری از سس بشامل را کف ظرف بریزید و کمی پنیر روی آن قرار دهید.
  5. گل کلم ها را نیز در ظرف قرار دهید و روی آن را با کره و مابقی سس و پنیر بپوشانید.

  6. اکنون ظرف را به مدت نیم ساعت در فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد قرار دهید.

انواع گراتن را می توانید به عنوان پیش غذا یا وعده اصلی غذا استفاده کنید. توجه داشته باشید که این غذا باید با همان ظرفی که در آن طبخ شده است، سرو شود، بنابراین اگر می خواهید آن را به صورت تک نفره سرو کنید باید از ظرف های مخصوص فر کوچک استفاده کنید. این نوع غذا بسیار خوشمزه و خوش عطر است و در عین برشته بودن به دلیل وجود سس سفید از لطافت خاصی برخودار است.

منبع: ستاره
انتشار: 11 اسفند 1399 بروزرسانی: 11 اسفند 1399 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1168

به "طرز تهیه انواع گراتن، غذایی خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع گراتن، غذایی خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید