ضرورت مصرف ویتامین D، امروز مهم تر از همواره!
به گزارش ارانیوز، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که گاهی در خانه بیش ازحد بداخلاق یا کم حوصله باشید؛ پزشکان سراسر دنیا، کمبود ویتامین دی را علت چنین مشکلاتی می دانند. همه گیری کرونا تاثیر بسزایی در خانه نشین شدن مردم و دوری از آفتاب داشت و در ادامه آغاز زمستان و جهش دیگر ویروس، مردم را مجبور به خانه ماندن کرد و حالا پزشکان بیش از همواره به اهمیت ویتامین دی در بدن تاکید می نمایند.
به گزارش ایندیپندنت، طبق مطالعه سازمان آنالیز سلامت و تغذیه، در سال 2018 کمبود اندازه ویتامین دی، از مدت ها قبل از آغاز کوید 19 مشهود بود، اما حالا کمبود این ویتامین به طور چشمگیری در سطح دنیا بیشتر شده است و این کمبود نارسایی ها و ابتلا به بیماری های دیگر را به شدت افزایش می دهد.
ویتامین دی به طور طبیعی با جذب پرتو های فرابنفش نور خورشید به وسیله پوست در بدن فراوری می گردد. وجود ویتامین دی برای جذب کلسیم در استخوان ها بسیار لازم است. دکتر ریچارد لی، متخصص غدد دانشگاه دوک در این مورد می گوید: با افزایش سن، سطح ویتامین دی کاهش می یابد و این کاهش به شدت در پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوان ها تاثیر دارد. این موارد برای یک فرد مسن، ویرانگر است.
دکتر گونارسدوتیر، استاد علوم تغذیه دانشگاه ایسلند، جغرافیا را عاملی مهم برای جذب این ویتامین می داند. به زبانی ساده تر، جوامعی که در طول سال بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، بدنشان راحت تر ویتامین دی را فراوری می نماید. دکتر گونارسدوتیر گفت: ما در زمستان ایسلند، آفتاب چندانی نداریم، برای همین به مردم توصیه می کنیم مکمل ویتامین دی یا روغن کبد ماهی مصرف نمایند. البته اگر ذائقه شما با طعم روغن کبد ماهی میانه خوبی ندارد، اضافه کردن زنجبیل یا رازیانه را امتحان کنید.
آقای گیسلی مت، سرآشپز و نویسنده کتاب آشپزی، روغن کبد ماهی را طعمی اکتسابی توصیف می نماید و می گوید این رژیم غذایی سرشار از ماهی است که ما را از زمستان های سرد و تاریک در ایسلند عبور می دهد. لیست غذا های زمستانی من شامل بسیاری از ماهی های روغنی مثل سالمون، قزل آلا، ساردین، اره ماهی و ماهی تن است و البته جگر گاو و زرده تخم مرغ نیز اهمیت بسیاری دارند. اما قارچ ها را نباید دست کم گرفت. قارچ ها تنها منبع گیاهی ویتامین دی محسوب می شوند، به خصوص اگر در معرض نور خورشید رشد نمایند.
ویتامین دی که یک ویتامین محلول در چربی است با مصرف غلات، شیر و آب پرتقال در دستگاه گوارش جذب می گردد. دکتر لی و گونارسوتیر هر دو شکل مصرف ویتامین دی از جمله غذا های غنی شده و مکمل ها و در معرض نور خورشید قرار گرفتن را توصیه می نمایند.
منبع: فرارو