اثرات جانبی لووتیروکسین

به گزارش ارانیوز، دوز بیش از حد و یا نامناسب لووتیروکسین ممکن است باعث بروز بعضی اثرات جانبی در کاربران آن ها می شود. در این جا بعضی از عوارض جانبی این هورمون تیروئیدی سنتزی را به طور خلاصه بیان می کنیم.

اثرات جانبی لووتیروکسین

مترجم: سهیلا حاجی زاده

منبع:راسخون

دوز بیش از حد و یا نامناسب لووتیروکسین ممکن است باعث بروز بعضی اثرات جانبی در کاربران آن ها می گردد. در این جا بعضی از عوارض جانبی این هورمون تیروئیدی سنتزی را به طور خلاصه بیان می کنیم.

لووتیروکسین یک هورمون تیروئیدی سنتزی بوده که از نظر شیمیایی مشابه با تیروکسین بوده که یک هورمون طبیعی ترشح شده به وسیله غده تیروئید می باشد. لووتیروکسین برای درمان کم کاری تیروئید، گواتر و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. بعضی مواقع، این هورمون سنتزی برای افرادی که از سرطان تیروئید و یا بیماری تیروئید گره دار رنج می برند، هم تجویز می گردد. این دارو به عنوان قرص و یا کپسول برای مصرف خوراکی در دسترس بوده و یا به صورت عضلانی تزریق می گردد. این دارو به صورت داخل وریدی هم مورد استفاده قرار می گیرد. دوز این دارو بر اساس عواملی مانند سن، وزن بدن، بیماری های کاربر، درجه واکنش به درمان و نتایج آزمایشگاهی معین می گردد. لووتیروکسین دارویی امن می باشد، اما ممکن است باعث بروز بعضی عوارض جانبی هم در بعضی از کاربران گردد. چنین واکنش های جانبی عمدتا مرتبط با دوز نادرست و یا بیش از حد دارو می باشد.

عوارض جانبی لووتیروکسین

در صورتی که دوز مناسب لووتیروکسین مورد استفاده بیمار قرار گیرد، باعث بروز عوارض جانبی نمی گردد. آزمایشاتی در فواصل منظم اجرا شده و دوز این دارو در هر زمان بر اساس نتایج آزمایشات تنظیم می گردد، تا از عوارض جانبی طولانی مدت دارو جلوگیری گردد.

عوارض جانبی جزئی

معمولا، مصرف نمایندگان لووتیروکسین برای عوارض جانبی جزئی این دارو را تجربه می نمایند که ممکن است بدون هیچ گونه درمانی رخ دهد. همچنان که بدن درمان می گردد، چنین عوارض جانبی هم از بین می رود. با این حال، شما باید از هدایت های ارائه دهنده های مراقبت بهداشتی که می توانند بعضی نکات مربوط به منظور پیشگیری و یا کاهش چنین عوارضی را به شما ارائه دهند، بهره مند شوید.

ریزش مو، سردرد، ضعف بدن، تغییر در اشتهاء، کاهش وزن و یا افزایش وزن، ناآرامی، افسردگی و نوسانات خلقی بعضی از عوارض جانبی این دارو می باشد.

بعضی از علائم به وسیله بعضی مصرف نمایندگان در طول روزهای اولیه درمان تجربه می گردد. با این حال، در صورت بدتر شدن علائم باید مراقبت های پزشکی لازم صورت گیرد.

واکنش های آلرژیک

بعضی افراد ممکن است به لووتیروکسین آلرژی داشته باشند. در این موارد، آن ها ممکن است علائمی مانند تنفس مشکل، کوتاه شدن تنفس، تورم صورت و زبان، خارش پوست، بثورات پوستی، خس خس، سوزش سینه و غیره را تجربه نمایند. درد شکم، حالت تهوع و استفراغ ممکن است در بعضی موارد توسعه یابد.

عوارض جانبی طولانی مدت استفاده بیش از حد از لووتیروکسین

مصرف طولانی مدت لووتیروکسین در دوزهای بالا ممکن است باعث بروز بعضی عوارض جانبی ذکر شده در زیر گردد:

درد یا نارحتی در ناحیه قفسه سینه، ضربان قلب نامنظم، تغییرات در قاعدگی، اختلال در باروری، خستگی شدید، عرق کردن، کاهش فراوری ادرار، عدم تحمل گرما، بی خوابی، تحریک پذیری، بیش فعالی

تراکم کم مواد معدنی بیماری دیگری بوده که ممکن است در افرادی که معمولا از لووتیروکسین برای دوره های طولانی استفاده می نمایند، توسعه یابد. این بیماری ممکن است منجر به پوکی استخوان گردد.

علائم مصرف بیش از حد لووتیروکسین

کاهش هوشیاری، آهسته شدن سرعت ضربان قلب، سرما خوردگی، پوست چسپناک، مشکل در صحبت کردن

مصرف بیش از حد لوتویروکسین ممکن است باعث بروز عوارض جانبی تهدید نماینده زندگی گردد، و در بعضی موارد نیازمند توجه فوری پزشکی می باشد.

غذاها و داروهای خاصی ممکن است در تداخل با لوتویروکسین باشند و باعث بروز عوارض جانبی بر بیمار گردد. داروها اغلب در دوزهای فردی تجویز می شوند، که بر اساس نتایج بالینی و یا آزمایشگاهی تنظیم می گردد. بنابراین تست های آزمایشگاهی در فواصل منظم به منظور نظارت بر سطح هورمون های تیروئیدی در بدن انجام می گردد.

منبع: راسخون
انتشار: 13 آبان 1400 بروزرسانی: 13 آبان 1400 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1548

به "اثرات جانبی لووتیروکسین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اثرات جانبی لووتیروکسین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید