45 درصد از معادن سنگ تزئینی، غیرفعال است

به گزارش ارانیوز، آمار های رسمی در زمینه معادن سنگ تزئینی و ساختمانی گویای غیرفعال بودن بیش از 45 درصد اینگونه معادن است که اکنون در برنامه فعال سازی این بخش قرار گرفته اند.

45 درصد از معادن سنگ تزئینی، غیرفعال است

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، بر پایه جداول آماری منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن وتجارت و مرکز آمار ایران، شمار معادن سنگ تزئینی و ساختمانی که در سطح کشور پروانه بهره برداری دارند، تعداد دو هزار و 72 معدن ثبت شده و از این تعداد بالغ بر 52 درصد معادن سنگ تزئینی و ساختمانی فعال با شمار یکهزار و 81 معدن است.

امروز ایران از یک درصد از ذخایر معدنی خود بهره برداری می کند، در حالی که براساس استاندارد های جهانی این میزان باید حدود پنج درصد باشد.

آمار های پیشین گویای آن است که میزان ذخایر شناسایی شده کشورمان حدود 60 میلیارد تن بوده که از این رقم حدود 40 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتاقتصادی است.

ظرفیت فراوری 30 میلیون تنی

براساس آمار رسمی وزارت صنعت، ظرفیت فراوری سالیانه سنگ تزئینی و ساختمانی کشور بالغ بر 30 میلیون تن است که در سال 97 به میزان 13.5 میلیون تن فراوری انجام شد و در بین پنج کشور شاخص جهان جای داشت.

ظرفیت فراوری در زمینه سنگ فرآوری شده (کار شده) سالیانه 180 میلیون مترمربع و فراوری نیز حدود 80 تا 85 میلیون متر مربع اعلام شده است.

ارزش صادرات بیش از 300 میلیون دلاری

وزارت صنعت تا به امروز آمار رسمی در زمینه ارزش صادرات سال گذشته سنگ تزئینی و ساختمانی ارایه نداده، اما در سال 97 بالغ 581 هزار تن سنگ فرآوری شده به ارزش 144 میلیون دلار و یک میلیون تن سنگ کوپ (نیمه فرآوری) به ارزش 161 میلیون دلار به مقاصد مربوطه راه یافت.

کشور های عراق و امارات در بین بیش از 60 کشور متقاضی سنگ فراوری شده ایران در سال 97 جای داشتند و در بخش سنگ کوپ (نیمه فراوری شده) چین بیش از 80 درصد صادرات ایران در این زمینه را جذب کرد و هند، امارات و ایتالیا نیز از دیگر بازار های جمهوری اسلامی بودند.

اصفهان با سهم 30 درصدی فراوری

خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: اصفهان به سبب اینکه 30درصد از فراوریات صنعت سنگ تزئینی را برعهده دارد، پایلوت توسعه و رونق فراوری و صادرات این صنعت می شود.

وی عصر دیروز (یکشنبه) در نشست ویدئوکنفرانس مربوط به بررسی و رفع موانع صادراتی صنعت سنگ تزئینی با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و مدیران دفاتر خارجی ایمیدرو اضافه کرد: این سازمان در فرایند نقش تسهیل گری و پشتیبانی دارد و برای رفع موانع به ویژه در بخش صادرات، با نهاد هایی همچون بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت رایزنی می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان ایمیدرو، غریب پور اضافه کرد: برخی از غرفه های میدان نقش جهان اصفهان هم برای ارایه فراوریات کیفی صنعت سنگ در نظر گرفته می شود.

رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: طبق آمار های به دست آمده اکنون بیش از 900 معدن غیرفعال در این حوزه وجود دارد که نیاز به احیا و فعال سازی دارند و ایمیدرو تسهیل برای فراوری و صادرات این نوع معادن را در چارچوب طرح فعال سازی معادن کوچک انجام می دهد.

وی نقش شرکت تهیه و فراوری در احیا معادن سنگ تزئینی را مهم خواند و اضافه کرد: در بخش صادرات نیز شرکت های خارج کشور وابسته به این سازمان، می توانند همکاری برای بازاریابی و توسعه صادرات سنگ های تزئینی داشته باشند و چهار کشور هم زمینه تسهیل صادرات این سنگ ها را فراهم خواهند کرد.

گفتنی است دولت یازدهم از برنامه های کلیدی خود، توسعه اکتشاف های معدنی را به مورد اجرا گذاشت که در گستره ای بالغ بر 270 هزار کیلومتر بود و برای سال 97 اجرای اکتشاف 100 هزار کیلومتر مربع و سال 98 به وسعت 310 هزار کیلومتر در برنامه قرار گرفت.

براساس آمار سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) توسعه فعالیت های اکتشافی موجب شناسایی ذخایر جدید به میزان 42 تن طلا، 22 میلیون تن بوکسیت، 103 میلیون تن باریت، 30 هزار تن آنتیموان، 65 هزار تن عناصر نادرخاکی، 345 میلیون تن زغال کک شو، 200 میلیون تن زغال حرارتی، 500 میلیون تن سنگ آهن شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 11 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 740

به "45 درصد از معادن سنگ تزئینی، غیرفعال است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "45 درصد از معادن سنگ تزئینی، غیرفعال است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید