طرز تهیه کیک موکا کافی شاپی با سس موکا

به گزارش ارانیوز، کیک موکا یکی از و از انواع دسر با طعم قهوه و شکلاته که علاوه بر طعم عالی، ظاهر جذابی هم داره. شما می تونید این کیک لذیذ رو در فر یا بدون فر آماده نموده و به صورت ساده یا با سس موکا خامه ای سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک موکا خانگی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه کیک موکا کافی شاپی با سس موکا

طرز تهیه کیک موکا خانگی در یک نگاه

برای درست کردن کیک موکا خانگی، اول فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. قالب رو هم چرب کنید و کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید. بعدش آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک رو الک و مخلوط کنید. توی یه کاسه جدا، تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل هم بزنید تا حجیم و کرم رنگ بشه، بعد روغن، شیر ولرم و نصف لیوان قهوه حل شده هم به مایه تخم مرغی اضافه کنید و کمی هم بزنید.

حالا مواد خشک رو در سه مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید و با لیسک از پایین به بالا مخلوط کنید تا پف کیک نخوابه. مایه رو داخل قالب بریزید، سطحش رو صاف کنید و حدود 40 تا 45 دقیقه در طبقه میانی فر بپزید؛ بعد از پخت، کیک رو 15 دقیقه توی قالب استراحت بدید و بعد روی توری خنک کنید. در این فاصله، برای سس موکا، خامه فرم گرفته رو با پودر قند و قهوه فوری حدود 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا یکدست بشه. وقتی کیک خنک شد، سس رو روی کیک بریزید و با شکلات رنده شده یا چیپس شکلاتی تزیین کنید. در نهایت، این کیک رو حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا سس خودش رو بگیره.

برای مطالعه ادامه مراحل، مواد و جزییات درست کردن کیک موکا ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه کیک موکا خانگی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد سفید قنادی2 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ2 عدد
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر کاکائو2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
جوش شیریننصف قاشق چای خوری
روغن مایعنصف لیوان فرانسوی دسته دار
عصاره وانیل1 قاشق چای خوری
قهوه فوری (حل شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
نمکنوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه سس موکا

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
خامه (فرم گرفته)2 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر قند2 قاشق غذاخوری
پودر قهوه فوری1 قاشق چای خوری
شکلات (رنده شده یا چیپسی)برای تزیین کیک موکا

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 تا 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کیک موکا خانگی در فر: حدود 40 تا 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه کیک موکا خانگی

طرز تهیه کیک موکا خانگی در فر یا بدون فر در یخچال (کیک یخچالی) قابل انجامه. شما می تونید کیک موکا رو با استفاده از قهوه فوری حل شده یا با قهوه دمی به صورت ساده یا با سس موکا خامه ای درست کنید.

مرحله اول: فر و قالب کیک رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک موکا خانگی، فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا حسابی گرم بشه. این کار باعث می شه کیک شما بهتر پف کنه و یکنواخت بپزه.

حالا یه قالب میان تهی یا ساده با قطر حدود 20 سانتی متر بردارید، داخلش رو با کمی روغن مایع چرب کنید و بعد یه ورق کاغذ روغنی کف قالب بندازید. اگر قالب فلزی تیره دارید، بهتره دمای فر رو 10 درجه کمتر تنظیم کنید؛ چون این قالب ها حرارت رو بیشتر منتقل می کنن.

مرحله دوم: مخلوط آردی رو آماده کنید

حالا باید 2 لیوان آرد سفید، 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین و نوک قاشق نمک رو توی کاسه بزرگ و مناسبی بریزید. این مواد رو با هم مخلوط نموده و دو بار الک کنید تا کاملا یکدست، پوک و سبک بشن. این کار باعث می شه کیک شما بافتی نرم و بدون گلوله داشته باشه.

در صورت تمایل، برای خرید آرد سفید، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: مایه تخم مرغی رو آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک موکا کافی شاپی، 2 عدد تخم مرغ رو در کاسه دیگه ای بشکنید و با 1 لیوان شکر و 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل مخلوط کنید. این مواد رو با دور تند همزن برقی حدود 3 تا 5 دقیقه بزنید تا مخلوط تون حجیم و کرم رنگ بشه. این مرحله خیلی مهمه چون باعث می شه بافت کیک سبک و پف دار بشه.

برای خرید تخم مرغ، شکر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مواد مرطوب رو اضافه کنید

حالا نصف لیوان روغن مایع رو آروم آروم به مایه تخم مرغی اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگه هم بزنید تا همه چیز کاملا ترکیب بشه. بعدش 1 لیوان شیر ولرم و نصف لیوان قهوه فوری حل شده در آب گرم رو اضافه کنید. قهوه باعث می شه عطر و طعم موکا به خوبی حس بشه. همزن رو روی دور کند بذارید و مواد رو دوباره به مدت یک دقیقه هم بزنید تا فقط با هم مخلوط بشن.

برای خرید روغن مایع، شیر و پودر قهوه فوری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مخلوط آردی رو به مایه تخم مرغی اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک موکا نسکافه ای، دیگه وقتشه مخلوط آردی رو به مایه تخم مرغی اضافه کنید. دقت کنید، مخلوط آردی رو باید به تدریج و در سه مرحله روی مایه تخم مرغی بریزید. هر بار که بخشی از مخلوط آردی رو اضافه می کنید، محتویات کاسه رو با لیسک یا همزن دستی به حالت دورانی از پایین به بالا فولد کنید تا پف مواد نخوابه. اینجا نباید زیاد هم بزنید، چون باعث می شه کیک سفت بشه.

غلظت و بافت مایه کیک در نهایت باید شبیه ماست معمولی باشه؛ یعنی نه خیلی شل بشه و نه خیلی غلیظ بمونه. اگر احساس کردین مایه کیک خیلی سفته، دوباره به مقدار یکی دو قاشق شیر ولرم اضافه کنید تا غلظتش تنظیم بشه.

مرحله ششم: کیک موکا خانگی رو بپزید

حالا مایه کیک رو داخل قالبی بریزید که قبلا آماده کردید. با قاشق یا لیسک سطح مایه درون قالب رو صاف کنید. سپس، این قالب رو در طبقه میانی فر گرم بذارید و حدود 40 تا 45 دقیقه صبر کنید تا کیک موکا بپزه. با توجه به اینکه قدرت و توان انواع فر با هم متفاوته، از دقیقه 30 به بعد حتما روند پخت کیک رو چک کنید. برای امتحان، یه خلال دندون وسط کیک فرو کنید؛ اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیک پخته.

مرحله هفتم: کیک موکا رو استراحت بدید

وقتی پخت تموم شد، در این مرحله از طرز تهیه کیک موکا ساده، باید قالب رو از فر بیرون بیارید و برای 15 دقیقه در دمای اتاق قرار بدید تا از حرارت بیفته. بعد کیک رو از قالب جدا کنید و روی توری فلزی بذارید تا کاملا خنک بشه. اگه کیک رو زودتر از قالب خارج کنید، ممکنه خرد بشه.

مرحله هشتم: سس موکا رو آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک موکا با سس مخصوص، در فاصله خنک شدن کیک بهتره دست به کار بشید و 2 لیوان رو در کاسه مناسبی بریزید. بعد 2 قاشق غذاخوری پودر قند و 1 قاشق چای خوری پودر قهوه فوری اضافه کنید.

حالا این مواد رو با همزن دستی یا برقی حدود 2 تا 3 دقیقه بزنید تا سس کاملا یکدست و کرمی بشه. اگر می خواید طعم قهوه بیشتر حس بشه، میزان قهوه رو تا نصف قاشق دیگه هم می تونید افزایش بدید. سس موکا با وجود غلیظ بودن باید حالت روان داشته باشه تا موقع ریختن روی کیک به خوبی پخش بشه.

برای خرید خامه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: کیک موکا خانگی رو تزیین و سرو کنید

وقتی کیک کاملا خنک شد، با چاقوی تیز لایه رویی کیک رو صاف کنید تا سس موکا بهتر روی کیک بشینه. حالا سس موکا رو با قاشق یا کاردک روی کیک پخش کنید. می تونید سطحش رو با شکلات رنده شده یا چیپس شکلاتی تزیین کنید تا ظاهر زیباتری پیدا کنه. پیشنهاد می کنیم، این کیک موکا رو حداقل نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا سس خودش رو بگیره. بعد می تونید این کیک لذیذ رو در ظرف سرو بذارید، برش بزنید و با یه فنجون قهوه یا شیر میل کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع شکلات می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه کیک موکا با بیسکویت پتی بور (کیک موکا یخچالی)

در طرز تهیه کیک موکا با بیسکویت پتی بور، باید حدود 2 بسته بیسکویت پتی بور رو با غذاساز یا وردنه خوب خرد کنید تا کاملا پودر بشه. بعد توی یه کاسه بزرگ، پودر بیسکویت رو با 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، نصف لیوان شیر، نصف لیوان قهوه آماده، 2 قاشق شکر و کمی وانیل قاطی کنید. این مواد رو با قاشق هم بزنید تا مایه تون یکدست و مرطوب بشه؛ اگه دیدید خشکه، یکی دو قاشق شیر دیگه اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کنه.

حالا قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید و مایه رو داخلش بریزید و سطحش رو صاف کنید. در این مرحله از طرز تهیه کیک موکا بدون فر، این قالب رو نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا خودش رو بگیره. در این فاصله، نصف لیوان خامه، 1 تا 2 قاشق چای خوری پودر قهوه و 1 قاشق غذاخوری پودر قند رو در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا صاف و غلیظ بشه. وقتی سرد شد، این سس موکا رو روی کیک بریزید و با شکلات رنده شده یا چیپس شکلاتی تزیینش کنید. بعد دوباره این کیک رو به مدت 1 ساعت توی یخچال بذارید تا به خوبی خودش رو بگیره.

برای خرید انواع بیسکویت مانند بیسکویت پتی بور می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کیک موکا به روش کافی شاپی

  • در طرز تهیه کیک موکا شکلاتی، فر رو حتما قبل از آغاز روشن کنید تا گرم بشه و کیک خوب پف کنه.
  • قالب رو کاملا چرب کنید و کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید تا کیک به قالب نچسبه.
  • مواد خشک رو حتما الک کنید تا بافت کیک نرم و بدون گلوله بشه.
  • تخم مرغ و شکر رو خوب هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم بشه؛ این باعث می شه کیک پف خوبی داشته باشه.
  • در طرز تهیه کیک موکا قهوه، روغن، شیر و قهوه رو آروم به مایه تخم مرغی اضافه کنید و زیاد هم نزنید تا پفش نخوابه.
  • مواد خشک رو کم کم و به آرومی به مایه تخم مرغی اضافه کنید و با لیسک از پایین به بالا فولد کنید.
  • زیاد هم زدن مواد بعد از اضافه کردن آرد باعث می شه کیک سفت بشه.
  • مایه کیک باید غلظت میانه داشته باشه؛ نه خیلی شل و نه خیلی سفت.
  • هنگام پخت، نیم ساعت اول درب فر رو باز نکنید تا پف کیک نخوابه.
  • بعد از پخت، کیک رو کمی توی قالب استراحت بدید و بعد روی توری خنک کنید تا خرد نشه.
  • سس موکا رو غلیظ اما روان درست کنید تا روی کیک راحت پخش بشه.
  • بعد از ریختن سس روی کیک، حداقل نیم ساعت کیک رو داخل یخچال بذارید تا سس خودش رو بگیره.

فوت و فن های خوشمزه شدن کیک موکا خانگی

می تونیم کیک موکا رو بدون فر درست کنیم؟

بله، با بیسکویت پتی بور می تونید یه کیک موکا یخچالی درست کنید.

قهوه فوری رو می تونیم با قهوه دم نموده جایگزین کنیم؟

بله، نصف لیوان قهوه دم نموده می تونه جای قهوه فوری رو بگیره؛ ولی طعمش کمی ملایم تر می شه.

چرا گاهی اوقات کیک موکا بعد از پخت سفت می شه؟

احتمالا زیاد آرد رو هم زدید یا مواد خشک و مرطوب به خوبی ترکیب نشده بودن.

چیکار کنیم کیک موکا پف خوبی داشته باشه؟

تخم مرغ و شکر رو خوب هم بزنید، مواد خشک رو کم کم اضافه کنید و نیم ساعت اول درب فر رو باز نکنید.

غلظت سس موکا باید چطوری باشه؟

نباید خیلی سفت باشه؛ در اصل، باید کمی روان باشه تا راحت روی کیک پخش بشه ولی شل هم نباشه که بریزه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 29 مهر 1404 بروزرسانی: 29 مهر 1404 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 2148

به "طرز تهیه کیک موکا کافی شاپی با سس موکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک موکا کافی شاپی با سس موکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید