تعمیر لپ تاپ خراب چقدر خرج روی دستتان می گذارد؟
به گزارش ارانیوز، تعمیرکاران لپ تاپ حسابی سرشان شلوغ است. کمتر کسی دلش می آید 20 میلیون تومان بی زبان برای خرید یک لپ تاپ معمولی هزینه کند و در چنین شرایطی با خرابی لپ تاپ باید خودمان را برای خرج خرید قطعه و حق الزحمه تعمیرکار ها آماده کنیم. همان فرشته های نجات که در مغازه هایی انتهای راهرو پاساژ ها نشسته اند و دور و برشان پر از کشو پیچ و قطعات نیم سوز شده است. اگر تعمیرکار خوب و مطمئن پیدا کنید، شاید هزینه حق الزحمه تعویض قطعات چندان بالا نباشد، اما خود قطعات خرج جداگانه ای دارند. اگر هارد لپ تاپ به مشکل خورده باشد یا بخواهید آن را ارتقا دهید، باید حدود یک میلیون تومان هزینه کنید. خرج تعویض یا ارتقا رم حدود 800 هزار تومان است. اگر از سر حواس پرتی لپتاپتان ضربه بخورد و ال سی دی آن بشکند، باید خودتان را برای خرج دو میلیونی آماده کنید. شکستن لولای لپ تاپ حدود 500 هزار تومان خرج دارد و هزینه تعویض سیستم خنک کننده مثل فن سی پی یو یا هیت سینک حدود 300 هزار تومان است. خدا نکند کار به تعویض مادربورد بکشد. در چنین حالتی باید دو تا پنج میلیون تومان بسته به مدل لپ تاپ کنار بگذارید. باطری و آداپتور هرکدام 400 تا 600 هزار تومان خرج دارند و برای تعمیر کیبورد و تاچ پد احتمالا 500 هزار تومان هزینه ضروری است.
خرج خرابی هارد؛ حدود یک میلیون تومان
ضربه خوردن لپ تاپ، نوسان برق یا حتی خاتمه عمر چندساله می تواند هارد دیسک لپ تاپتان را با مشکل روبرو کند. تعمیرکاران لپ تاپ برای تعویض هارد عموما 50 هزار تومان حق الزحمه می گیرند. برای خرید هارد خیالتان راحت است. چراکه هارد لپ تاپ برای همه مدل ها یکسان است و صرفا باید به انواع DDR2 و DDR3 توجه کنید. هارد دیسک اینترنال با توجه به ظرفیت، برند و گارانتی قیمت متفاوتی دارند. هارد یک ترابایتی لپ تاپ عموما بین یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارند. هارد 500 گیگابایتی بین 700 تا 900 هزار تومان و هارد دو ترابایتی عموما بالاتر از دو میلیون تومان قیمت دارند. بعضا ترجیح می دهند برای تعویض هارد، سراغ مدل های SSD بفرایند که با وجود ظرفیت کمتر، سرعت بسیار بالاتری دارند و می توانند شما را از لپ تاپتان راضی نگه دارند.
هارد SSD ظرفیت های متفاوتی نسبت به هارد دیسک ها دارند و در انواع 120، 240، 480 گیگابایتی و یک ترابایتی در بازار موجود هستند. مدل های 120 گیگابایتی این هارد حدود 600 هزار تومان، 240 گیگابایتی حدود یک میلیون تومان و 480 گیگابایتی حدود یک میلیون و 600 هزار تومان قیمت دارد. هارد SSD بعضی برند ها گران تر است. مثلا هارد 120گیگابایتی SSD ای دیتا هم قیمت با هارد SSD با حافظه 240 گیگابایتی سن دیسک و با قیمت 800 هزار تومان فروخته می گردد.
خرج خرابی حافظه رم؛ حدود 800 هزار تومان
رم لپ تاپ شرایطی مشابه هارد دارد و از هر کدامشان می توان برای همه لپ تاپ ها استفاده کرد. بعضا به جای خرید لپ تاپ بهتر، سراغ ارتقا رم لپ تاپ می فرایند. رم لپ تاپ دو گیگابایتی حدود 130 تا 180 هزار تومان، رم چهار گیگابایتی حدود 400 تا 500 هزار تومان، رم هشت گیگابایتی حدود 800 هزار تومان و رم 16 گیگابایتی حدود یک میلیون و 600 هزار تومان قیمت دارد. عموما لپ تاپ های پایین رده رم چهار گیگابایتی دارند و برای ارتقا یا تعویض آن از رم هشت گیگابایتی استفاده می نمایند. باید توجه داشته باشد که رم خیلی از لپ تاپ ها قابل ارتقا نیست. در بعضی مدل ها از جمله اغلب لپ تاپ های ارزان قیمت ایسوس، حافظه رم روی مادربورد قرار گرفته و در صورت خرابی آن باید کل مادربورد را تعویض کنید که در این صورت احتمالا خرج سه تا پنج میلیونی برایتان خواهد داشت. همچنین هر لپ تاپ با توجه به پردزانده محدودیتی برای ارتقا حافظه رم دارد. در صورتی درگاه رم در خارج از لپ تاپ باشد، تعویض آن خرج خیلی کمی خواهد داشت، اما اگر رم داخل محفظه لپ تاپ قرار داشته باشد، باید حدود 50 هزار تومان به تعمیرکار لپ تاپ حق الزحمه پرداخت کنید.
خرج خرابی ال سی دی؛ حدود دو میلیون تومان
نشستن روی لپ تاپ، ضربه و همچنین لیوان چای کنار لپ تاپتان می تواند تا هفت میلیون تومان برای خرید ال سی دی خرج روی دستتان بگذارد. ال سی دی ها از نظر ابعاد و همچنین تعداد پین های اتصال به بدنه اصلی انواع مختلفی دارند. همین موضوع پیدا کردن ال سی دی مناسب برای لپ تاپ را سخت می نماید. به خصوص اگر لپ تاپ قدیمی یا از برند های خاص باشد. ال ای دی لپ تاپ حداقل 800 هزار تا یک میلیون تومان قیمت دارد. این رقم برای لپ تاپ های کوچک 12 اینچی است و هرچه ابعاد ال ای دی بزرگتر باشد، طبیعتا هزینه خرید چنین قطعه ای بیشتر می گردد. ال ای دی 13 اینچی حدود یک میلیون و 300 تا یک میلیون و 600 هزار تومان، 14 و 15 اینچی حدود یک میلیون و 700 هزار تا دو میلیون تومان و ال ای دی های 16 اینچی حدود سه میلیون تومان قیمت دارند. علاوه بر ابعاد صفحه نمایش، تعداد پین ها هم در قیمت آن ها تاثیرگذار است. قیمت گران ترین ال ای دی های موجود در بازار بعضا به هفت میلیون تومان می رسد. اگر به کلی صفحه نمایش و قاب رویی لپ تاپ احتیاج به تعویض داشته باشد، باید حداقل دو میلیون تومان برای خرید آن کنار بگذارید. همچنین اگر صفحه نمایش لپ تاپ شما لمسی است، خرید تاچ ال سی دی حدود 700 هزار تا یک میلیون تومان خرج دارد و این یعنی باید تقریبا دو برابر لپ تاپ های معمولی برای تعمیر هزینه کنید. علاوه بر هزینه خرید ال سی دی، باید حدود 100 هزار تومان برای حق الزحمه تعمیرکار کنار بگذارید.
خرج خرابی لولای لپ تاپ؛ حدود 500 هزار تومان
لولای لپ تاپ، از آن دسته قطعات آسیب پذیر است که با کوچکترین ضربه ای شما را به ملاقات تعمیرکاران لپ تاپ می فرستد. کافی است لپ تاپ را در حالت باز وسط اتاق رها کنید تا خرج 200 هزار تومانی به سراغتان بیاید. هزینه خرید لولا به تنهایی بین 100 تا 150 هزار تومان است. اگر در هنگام شکستن لولا، کابل ال سی دی هم آسیب دیده باشد، باید حدود 200 تا 300 هزار تومان برای خرید فلت تصویر کنار بگذارید. تمیرکار ها برای تعویض لولا و فلت تصویر حداقل 70 هزار تومان حق الزحمه می گیرند.
خرج خرابی سیستم خنک نماینده؛ حدود 300 هزار تومان
نوسان برق، گرد و خاک یا استفاده طولانی مدت می توان سیستم خنک نماینده لپ تاپ را خراب کند. اگر خوش شانس باشید، ماجرا با تعویض فن سی پی یو حل می گردد، وگرنه ممکن است دردسر تعویض هیت سینک را به جان بخرید. فن پردازنده برای لپ تاپ های اچ پی، MSI، ایسر و ایسوس حدود 100 هزار تومان خرج دارد، اما این رقم برای مک بوک ها به حدود 200 هزار تومان می رسد. هیت سینک لپ تاپ ها هم حدود 150 هزار تومان خرج دارد، اما مشکل اینجا است که هر مدل لپ تاپ هیت سینک خاص خودش را دارد و این مورد کار را سخت می نماید. تعمیرکار ها برای تعویض فن سی پی یو یا هیت سینک حدود 70 هزار تومان حق الزحمه می گیرند.
خرج خرابی مادربورد؛ سه تا پنج میلیون تومان
اگر مادربورد لپ تاپتان احتیاج به تعویض داشته باشد، احتمالا باید به همان اندازه ای که برای خرید لپ تاپ در سال های گذشته خرج نموده اید، برای تعمیر آن بودجه کنار بگذارید. قیمت مادربورد لپ تاپ از 500 هزار تومان آغاز می گردد و تا 10 میلیون تومان ادامه پیدا می نماید، اما عموما در محدوده سه تا پنج میلیون تومان قیمت دارد. همه چیز بستگی به مدل لپ تاپ شما دارد. دقیقا باید همان مادربوردی را بخرید که برای لپ تاپ شما طراحی شده. مادربورد های بدون گرافیک و سوکت ها عموما در محدوده دو میلیون تومان قیمت دارند. قیمت مادربورد های گرافیک دار عموما پنج میلیون تومان است. لپ تاپ هایی که سوکت های آن روی بورد اصلی نصب شده ممکن است خرج بیشتری روی دست صاحبشان بگذارند. چراکه برای تعمیر درگاه هایی مثل USB و HDMI ضروری است مادربرد لپ تاپ تعمیر یا تعویض گردد. این مادربرد ها قیمت بالاتری نسبت به بقیه دارند. برای بعضی مدل ها با CPU بالاتر، قیمت مادربرد در محدوده هفت تا هشت میلیون تومان قرار می گیرد. توجه داشته باشید که هرچه CPU یا پردازشگر لپ تاپ شما پیشرفته تر باشد، باید هزینه بیشتری برای خرید مادربرد کنار بگذارید. از طرف دیگر باید اصل کمیابی را هم در نظر بگیرید. اگر لپ تاپ خاصی داشته باشید که قطعات آن در بازار کمیاب باشد، طبیعتا خرجتان برای خرید مادربرد به حدود 10 میلیون تومان خواهد رسید. بعضی فروشنده ها امکان ثبت سفارش از چین دارند که هزینه آن جداگانه حساب می گردد. تعمیرکار ها برای تعویض مادربورد حدود 200 هزار تومان حق الزحمه می گیرند. چراکه برای تعویض مادربورد باید کل قطعات از هم جدا شوند.
خرج خرابی باطری و آداپتور؛ حدود 600 هزار تومان
باطری لپ تاپ عمر خاص خودش را دارد و بعد از مدتی باید دنبال باطری جدید مخصوص همان مدل لپ تاپ بگردید. به خصوص اگر به خوبی از باطری لپ تاپ مراقبت نکنید. برای مثال نباید موقعی که باطری لپ تاپ پر است، آن را به برق بزنید. اگر باطری لپ تاپتان بیرون محفظه است و به راحتی جدا می گردد، خرجتان برای تعویض باطری کمتر خواهد بود. برای مثال باطری های بیرونی لپ تاپ حدود 400 هزار تومان قیمت دارد. باطری های داخلی که ضروری است محفظه باز گردد و باطری مستقیم به مادربورد وصل شده، خرج بیشتری دارند و خرید آن ها بودجه 600 هزار تومانی لازم دارد. لپ تاپ های ایسوس عموما از این نوع باطری استفاده می نمایند. این ارقام مخصوص باطری های چینی است، اگر بخواهید سراغ باطری اورجینال بروید، احتمالا خرج تعویض باطری به بیش از یک میلیون تومان می رسد.
اگر سیم آداپتور به مشکل خورده، شاید بتوانید از تعمیرکار ها بخواهید با هزینه ای در حدود 50 هزار تومان آن را برایتان تعمیر نمایند، اما اگر مشکل از خود آداپتور باشد، برای خرید آداپتور جدید باید حدود 200 تا 250 هزار تومان برای لپ تاپ های ایسر، لنوو و اچ پی و حدود 400 هزار تومان برای لپ تاپ های ایسوس پول خرج کنید. در کنار این موارد اگر جک برق لپ تاپ خراب شده باشد، هزینه خرید آن حدود 60 هزار تومان و تعویضش 30 هزار تومان خواهد بود.
خرج خرابی کیبورد و تاچ پد؛ حدود 500 هزار تومان
باید حواستان را شش دانگ به لیوان چای کنار لپ تاپ جمع کنید. ریختن مایعات روی کیبورد یا گذر زمان می تواند برایتان خرج بتراشد و مجبور شوید کیبورد لپ تاپ را عوض کنید. تعمیرکار های لپ تاپ برای تعویض کیبورد حدود 50 هزار تومان حق الزحمه می گیرند که این رقم جدای از هزینه خرید قطعه است. کیبورد لپ تاپ های ایسر حدود 250 تا 350 هزار تومان، ایسوس حدود 200 تا 250 هزار تومان، اچ پی حدود 250 تا 300 هزار تومان، ام اس آی حدود 300 هزار تومان، سونی حدود 400 تا 500 هزار تومان و مک بوک های اپل حدود 500 تا 600 هزار تومان خرج دارد. در بعضی لپ تاپ ها کیبورد به قاب رویی متصل شده. در این مدل ها اگر کیبورد خراب گردد، باید کل قاب رویی را تعویض کنید که هزینه آن به 900 هزار تا یک میلیون و 200 هزار تومان می رسد.
در کنار کیبورد، اگر تاچ پد لپ تاپ هم خراب گردد، خرج تازه ای برایتان خواهد داشت. تاچ پد های اچ پی، ایسر، ایسوس،Dell و سونی عموما حدود 80 تا 100 هزار تومان قیمت دارند، اما اگر مک بوک اپل دارید، در صورت خرابی تاچ پد باید خودتان را برای هزینه 700 تا 800 هزار تومانی آماده کنید.
منبع: فرارو