انتخاب عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشمند برتر در همکاری با جامعه و صنعت

به گزارش ارانیوز، در آئین تقدیر از دانشمندان برتر در همکاری با جامعه و صنعت که 14 اسفند ماه 1400 در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار گردید، صمد بنیسی از دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشمند برتر در همکاری با جامعه و صنعت انتخاب شد.

انتخاب عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشمند برتر در همکاری با جامعه و صنعت

به گزارش گروه استان های خبرنگاران، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همیشه در جشنواره های برگزار شده در کشور افرادی که در زمینه فراوری علم و تجاری سازی فعال بوده اند مورد تقدیر قرار گرفته اند و کمتر به دانشمندانی که در حوزه همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت فعال بوده اند توجه شده است.

وی اضافه کرد: کسانی که در حوزه فراوری علم و فناوری فعالیت دارند بحث فناوری را در سطوح TRL پایین تر دارند، کسانی که در تجاری سازی فعالیت دارند محصولات را به بازار می رسانند و بعلاوه کسانی که در این بین در سطوح فناوری فعالیت دارند افرادی هستند که قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت را با آنها داریم. بسیاری از این قراردادها در حوزه حل مسأله، طرح های مشاوره و مسئله، موضوعات ایجاد فناوری و بعضی نیز خدمات تخصصی و فوق تخصصی است که به بهره برداران می دهیم که در این حوزه باید توجه بیشتری مبذول کنیم.

وی با بیان اینکه در سال 1399 بیش از 3هزار میلیارد تومان قرارداد ارتباط با صنعت و دانشگاه داشته ایم اضافه کرد: این اندازه با توجه به زیرساخت ها و ظرفیت های دانشگاه های کشورمان بسیار کم است. در سال 1399، حدود 5 هزار عضو هیأت علمی دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، قرارداد ارتباط با جامعه و صنعت داشته اند که این اندازه تا حد مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد. لذا اگر از زیرساخت ها بهره مند شویم و نیروی بزرگ انسانی را به حرکت درآوریم قطعاً اثربخشی در حل مسائل کشور بیشتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در قراردادهای ارتباط با صنعت در پی اثربخشی هستیم، عنوان نمود: نظام حل مسأله باید به یک نظام سیستماتیک تبدیل گردد. در چند سال اخیر در اکوسیستم فناوری سعی شده که اکوسیستمی فراهم گردد که به سؤالات مطرح شده به وسیله اکوسیستم دانش بنیان به آن پاسخ داده گردد. ارتباط با ما با دانشگاه ها به وسیله دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت و بعلاوه معاونت های پژوهش و فناوری است و باید هسته هایی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی شکل گیرد که نقش شرکت های دانش بنیان در فناوری را هسته ها و قطب های ما در وزارت علوم ایفا نمایند. قطب های علمی وظایف خود را دارند و بیشتر به فراوری علم توجه می نمایند تا حل مسئله؛ در این راستا باید با یک دگردیسی، هسته های پژوهشی در حوزه های تخصصی در دانشگاه ها شکل گیرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: در حوزه علم و فناوی سازمان های مختلفی در سطح کشور داریم که در سطح خود مسئولیت های خاصی دارند مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اما ایجاد هماهنگی و قانون گذاری در سطح کلان را نباید از یاد ببریم تا همه این بازیگران در یک نظام هماهنگ فعالیت نمایند. باید علاوه بر مجلس شورای اسلامی، بیش از پیش از ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت مأموریت های خود بهره مند شویم. وظیفه ما این است که در حل مسائل کشور، نیازهای قانونی خود را به وسیله این شورا تأمین کنیم.

صالحی با بیان اینکه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز ظرفیت خوبی جهت سیاست گذاری در حوزه های اجرایی قوانین دارد، بیان نمود: در برنامه های خود قصد داریم به اثربخشی حوزه آموزش عالی کشور در حل مسائل، ارتقای سطح زندگی مردم، ایجاد ثروت و حل معضلات اجتماعی برسیم. سال 1400 حوزه پژوهشی از لحاظ اقتصادی شرایط خوبی نداشت اما امیدواریم سال آینده با حمایت ها و پیگیری های انجام شده برای پژوهش کشور سال بهتری باشد.

معاون پژوهشی وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ظرفیت فوق العاده ای در حوزه تحصیلات تکمیلی داریم، گفت: تعداد بسیار زیادی دانشجو در دوره های کارشناسی ارشد، دکترا و پسادکترا داریم که بهره مندی از این ظرفیت و هدفمند کردن خاتمه نامه ها و رساله ها امری لازم است.

صالحی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت دانشجویان کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری به نحو احسن بهره مند شویم اضافه کرد: در این راستا آیین نامه ای تهیه شده که قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت و بین دستگاهی را برای پروژه ها و خاتمه نامه ها و رساله های کارشناسی ارشد و دکترا تسهیل کنیم. به عبارتی ارتباط سازمان های بیرونی با وزارت علوم برای حل مسأله هایشان را به وسیله خاتمه نامه ها تسهیل نموده ایم. باید به مسیرمان در بخش تحقیقات بنیادی سرعت بخشیده و جایگاه خود را هر ساله بهبود ببخشیم.

صالحی در خاتمه سخنان خود گفت: برگزاری این جلسه پیامی است از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که همان گونه که فراوری علم و تجاری سازی جایگاه رفیعی در اکوسیستم های علمی دارد، پیشتازان و دانشمندان برتر ما در ارتباط با جامعه و صنعت نیز جایگاه ویژه ای دارند و امیدواریم بتوانیم تعداد این افراد را هر ساله در جهت ارتقای اثربخشی و حل معضلات کشور افزایش دهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 23 تیر 1401 بروزرسانی: 23 تیر 1401 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1790

به "انتخاب عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشمند برتر در همکاری با جامعه و صنعت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتخاب عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشمند برتر در همکاری با جامعه و صنعت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید