بازنگری در ساختار حوزه رگولاتوری با استانداردهای جهانی امری لازم است

به گزارش ارانیوز، نادر صابری وند با بیان مطالبی بر بازنگری در ساختار حوزه رگولاتوری تاکید نمود.

بازنگری در ساختار حوزه رگولاتوری با استانداردهای جهانی امری لازم است

به گزارش ، نادر صابری وند، معاون تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران، ضمن بیان این مطلب و با اشاره به اینکه پیشرفت های چشمگیر و قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، و تاثیر آن بر زندگی تا جایی است که امروزه دیگر زندگی بدون فناوری آن کیفیت مورد نظر را نخواهد داشت، گفت: رشد سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات و تاثیر آن در تمامی حوزه های کسب و کار، تحصیل و به ویژه در شرایط کرونا و ایجاد احتیاج های نو، زندگی را بدون آن نمی توان تصور کرد.

وی با تاکید بر اینکه زمان آن رسیده تا بازنگری در ساختار و قوانین رگولاتوری صورت پذیرد گفت: این به منزله کم کاری در این حوزه نیست بلکه ساختار و ماموریت گذشته جوابگوی احتیاج های جامعه نیست و باید تنو نظردر ساختار و قوانین داشته باشیم.

صابری وند در تشریح اهمیت نقش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به اسم مهم ترین نهاد در حوزه ICT، توضیح داد: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که وظیفه رگولاتوری را در حوزه ICT کشور را برعهده دارد یکی از مهم ترین سازمان های زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است واز مهم ترین نهاد در حوزه ICT می باشد. ایجاد سازمان رگولاتوری در ایران را می توان نقطه عطفی در خصوصی سازی بازار ICT کشور دانست؛ که موجبات رشد و شکوفایی بخش خصوصی را در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور فراهم ساخت.

وی با بیان اینکه این سازمان به اسم نهاد نظارتی زمینه رقابتی شدن بازار ارائه خدمات مخابراتی و بالارفتن کیفیت خدمات ارتباطی را فراهم کند ایجاد شد گفت: برای تحقق این اهداف رگولاتوری در زمانی که ایجاد شد بخوبی عمل کرد، اما با پیشرفت فناوری های نو و حرکت پرشتاب آن احتیاج های نو در جامعه بوجود آمد در نتیجه قوانین و سیاست های این حوزه جوابگوی تحولات نیست و باید بازنگری دقیق صورت گیرد تا با احتیاج های جامعه همگام گردد.

معاون تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران با اشاره به مطالعات اجرا شده در قوانین رگولاتوری در چند کشور گفت: نخستین شاخصی که اتحادیه جهانی مخابرات برای نهاد رگولاتوری در نظر گرفت استقلال اقتصادی و ساختاری می باشد. یعنی استقلالی که وابسته به یک وزارتخانه نیست و ترکیبی از نمایندگان حوزه های مختلف است (نمایندگان بخش خصوصی، اپراتور ها و ..) و با توجه به تصمیمات فراگیر این نهاد، معمولا اعضایی فراقوه ای و وزارتی هستند و از قوه مقننه و قضائیه هم حضور دارند.

وی در این خصوص اضافه نمود: در کشور ما هم در بسیاری از کمیسیون ها و شورا ها مرسوم است و نمایندگان مجلس در آن حضور دارند، اما تا به امروز در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با توجه به ماهیت قانونگذاری این امر صورت نگرفته است، ولی با توجه به گستردگی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و تاثیر تصمیمات آن بر ابعاد مختلف زندگی لازم است که نمایندگان قوه مقننه و قضائیه، اپراتور ها افراد حقیقی و حقوقی این حوزه مانند شورای رقابت، سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، انجمن های تخصصی مشاغل، سازمان تنظیم مقرارت محتوا صدا و سیما، شورای عالی فضای مجازی و نهاد های موثر و درگیر با صنعت ICT در تصمیمات کمیسیون لحاظ شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 6 شهریور 1400 بروزرسانی: 6 شهریور 1400 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 1474

به "بازنگری در ساختار حوزه رگولاتوری با استانداردهای جهانی امری لازم است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازنگری در ساختار حوزه رگولاتوری با استانداردهای جهانی امری لازم است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید