چگونه هندوانه خوب، شیرین و سالم را تشخیص دهیم؟

به گزارش ارانیوز، همه چیز خوب بود تا آنجایی که هندوانه پدرم هم تو زرد از آب عایدی! مزاح کردم، اما برای بیشتر ما پیش آمده که هندوانه ای بی مزه و بی رنگ انتخاب نموده ایم. این روزها هم که اخباری در رابطه با وجود نیترات بالا در بعضی هندوانه های ایرانی می شنویم، باعث شد تا این مطلب را بنویسم. این اخبار لزوماً صحت ندارند، اما اگر بدون دقت هندوانه انتخاب کنیم، ممکن است به جای یک هندوانه سالم، آبدار و شیرین، با میوه ای بی مزه، بی رنگ و حتی ناسالم طرف شویم. در این مطلب، 7 نکته ساده ولی مؤثر برای خرید هندوانه خوب را مرور می کنیم؛ به علاوه، نکته ای درباره نیترات که بهتر است در خریدهای خود در نظر داشته باشید.

چگونه هندوانه خوب، شیرین و سالم را تشخیص دهیم؟

1. به لکه زرد روی پوست توجه کنید

بخشی از پوست هندوانه که روی زمین خوابیده، لکه ای به رنگ زرد یا نارنجی به جا می گذارد. هرچه این لکه پررنگ تر باشد، احتمال رسیده و شیرین بودن هندوانه بیشتر است. لکه سفید یا خیلی کم رنگ نشانه چیده شدن زودهنگام میوه است.

2. به صدای هندوانه گوش دهید

با ضربه زدن آرام به هندوانه، می توان به مقدار رسیدگی آن پی برد. صدایی بم و طبل مانند معمولاً نشانه آبدار و رسیده بودن هندوانه است. در مقابل، صدای تیز یا خفه می تواند نشان دهنده کال بودن یا کم آبی باشد.

نکته: بعضی ها می گویند صدای هندوانه رسیده باید بم باشد، بعضی ها می گویند زیر. در واقع، هر دو منظورشان همان صدای طبل مانندی ست که نشانه رسیدگی و آبدار بودن میوه است.

3. خطوط قهوه ای سطحی را دست کم نگیرید

رگه های باریک قهوه ای رنگ یا ترک های سطحی روی پوست هندوانه، معمولاً نشانه قند بالا و گرده افشانی مناسب هستند. برخلاف ظاهر نه چندان زیبا، این نشانه ها اغلب خبر از هندوانه ای شیرین و خوش طعم می دهند.

4. پوست هندوانه را کمی فشار دهید

اگر پوست هندوانه خیلی سفت باشد، ممکن است هنوز نرسیده باشد. اگر بیش از حد نرم باشد هم محتمل است خراب شده باشد. هندوانه رسیده، پوستی نسبتاً نازک دارد که با کمی فشار، انعطاف ملایمی از خود نشان می دهد-نه خیلی سفت، نه خیلی نرم.

خواندنی ها

طرز تهیه اسموتی هندوانه و توت فرنگی

5. شکل هندوانه را در نظر بگیرید

هندوانه هایی که گردتر هستند، معمولاً شیرین تر و آبدارترند. در مقابل، هندوانه های بیضی شکل گاهی بافتی کمتر شیرین دارند. این تفاوت البته همواره قطعی نیست، اما می تواند راهنمای خوبی در انتخاب باشد.

6. به ساقه هندوانه دقت کنید

اگر هنوز دم یا ساقه نازک هندوانه به جای مانده، به رنگ آن نگاه کنید. ساقه ای که خشک و زردرنگ باشد، معمولاً نشانه رسیدگی کامل میوه است.

اما باید توجه داشت که این روش همواره قابل اعتماد نیست؛ چون ممکن است هندوانه ای کال برداشت شده باشد ولی چون مدتی از چیده شدنش گذشته، حالا ساقه اش به صورت طبیعی خشک شده باشد. بنابراین بهتر است این نشانه را همراه با بقیه معیارها در نظر بگیرید، نه به تنهایی.

7. وزن هندوانه را بسنجید

هندوانه خوب باید نسبت به میزان اش سنگین تر باشد. وزن بیشتر معمولاً یعنی میوه آبدارتر است. پس اگر بین دو هندوانه هم میزان تردید دارید، سنگین تر را انتخاب کنید.

نکته مهم: نیترات در هندوانه

در بعضی کشت های غیراصولی یا در خارج از فصل، ممکن است از کودهای نیتراته به صورت افراطی استفاده گردد. به جای مانده این مواد شیمیایی می تواند وارد بافت میوه شده و در مصرف مداوم، برای سلامت افراد حساس مانند بچه ها و زنان باردار، مشکل ساز گردد.

چگونه هندوانه مشکوک به نیترات را تشخیص دهیم؟

  • رنگ قرمز غیرطبیعی یا خیلی جیغ
  • بافت بیش ازحد نرم یا له شده
  • وجود رگه های سفید ضخیم در گوشت میوه

برای اطمینان، همواره هندوانه را از فروشنده مطمئن تهیه کنید و ترجیحاً در فصل طبیعی آن (از اواخر بهار تا انتها تابستان) خریداری کنید.

با رعایت همین چند نکته ساده، می توانید علاوه بر بهره مندی از خواص هندوانه؛ بهار و تابستانی خنک و شیرین داشته باشید. نوش جان!

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 24 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 24 اردیبهشت 1404 گردآورنده: eranews.ir شناسه مطلب: 2129

به "چگونه هندوانه خوب، شیرین و سالم را تشخیص دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه هندوانه خوب، شیرین و سالم را تشخیص دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید