پرستاری در منزل با هزینه بیمارستان خصوصی (
به گزارش ارانیوز، تخت خالی این روزها اگر در بیمارستانی یافت گردد برای یک مبتلا به کرونا حکم کیمیا را دارد. کرونامثبت ها همه تخت ها را اشغال نموده اند و مثل پیک سوم بیماری، خیلی ها دوباره برای تصاحب یک تخت باید ساعت ها در انتظار بنشینند. این همهمه و شلوغی که همراه است با فرستادن بسیاری از بیماران کرونایی روپا به منازل و آغاز موج تازه قرنطینه های خانگی، کار و بار شرکت های خدمات پرستاری در منزل را رونق داده و کار را به جایی رسانده که حتی این پرستاران نیز کمتر یافت می شوند.
جهت دریافت خدمات پتینه کاری با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
به گزارش خبرنگاران، روزنامه خبرنگاران نوشت: این وضع در موج های قبلی کرونا نیز وجود داشت اما سنگینی موج چهارم که جهش انگلیسی، سهمگین ترش نموده، چنان رونقی به بازار هوم کرها و مراقبان خانگی داده که وقتی به عنوان مشتری با اغلب این شرکت ها تماس می گیریم کارشناسان شان وقت مشاوره تلفنی ندارند و اپراتورها فقط شماره تلفن را می گیرند و وعده تماسِ در اسرع وقت را می دهند. در واقع سیاست وزارت بهداشت در درمان سرپایی بسیاری از کرونامثبت ها و ارجاع آنها از بیمارستان به خانه ها، سر شرکت های خدمات پزشکی و پرستاری در منزل را نیز شلوغ نموده و این شلوغی به نوبه خود قیمت ها و کیفیت خدمات را دستخوش چالش نموده است.
چند می گیری؟
تقریبا هیچ کدام از شرکت هایی که خدمات پرستاری و مراقبت در منزل ارائه می نمایند در اولین تماس هیچ اطلاعاتی درباره خدمات ارائه شده نمی دهند، فقط شماره تلفن مشتری را می گیرند و او را در انتظار تماس کارشناسان شرکت نگه می دارند. تقریبا هیچ کدام شان هم دست رد به سینه مشتری نمی زنند و در پاسخ به این سوال که آیا پرستار برای مراقبت از بیمار کرونایی دارید جواب مثبت می دهند، ولی با این که جواب شان بله است، سرشان به حدی شلوغ است که معلوم نیست توافق کی صورت بگیرد و شخص مورد نظر چه زمانی به خانه مشتری برسد.
بسیاری از این شرکت ها چنان با کمبود نیرو روبه رو شده اند که خودشان آگهی استخدام پرستار داده اند و برای جلب نظر افراد داوطلب، دستمزدهای ماهانه تا هفت میلیون تومان را پیشنهاد نموده اند.
استفاده از خدمات پرستاری و مراقبت در منزل برای یک بیمار کرونایی اما واقعا گران تمام می گردد و بعد از یافتن کسی که پرستاری از وی را برعهده بگیرد موضوع قیمت ها دومین چالش خانواده هایی است که یک یا چند بیمار کرونامثبت در خانه دارند.
از آنجا که در موج چهارم کرونا اغلب بیماران به صورت خانوادگی درگیر می شوند و تقریبا در خانه ها کسی برای مراقبت از بیمارانی که از پس امورات شان برنمی آیند، باقی نمی ماند، استخدام پرستاران خانگی برای خیلی ها اجتناب ناپذیر می گردد و این الزام به نوبه خود بر افزایش قیمت خدمات تاثیر می گذارد.
ما با چند مورد از این شرکت ها تماس گرفتیم و درحالی که کشیدن ریز قیمت ها از زیر زبان اپراتورها کار ساده ای نبود به قیمت هایی دست یافتیم که سنگینی اش در همان حال که عدد بودند حس می شد چه رسد به پرداخت آنها وقتی که در لباس اسکناس درمی آیند.
یکی از این شرکت ها در ازای هر شبانه روز کارِ نیرویی که به آن پرستار می گوید 400هزارتومان دستمزد و برای حق کمیسیون شرکت روزی 100هزار تومان می گیرد. پرستار این شرکت که حاضر است برای بیمار غذا هم بپزد و رفت و روبی اگر لازم باشد انجام دهد اما بعد از باریک شدن در جزئیات، معلوم می گردد که نه پرستار و نه بهیار بلکه یک مراقب خانگی است که فقط تزریقات بلد است و بیمار اگر آب و غذایی بخواهد به او می دهد.
این شرکت البته بهیار و پرستار هم دارد ولی چون این روزها تقاضای مردم زیاد شده فعلا نیرویی برای اعزام ندارد اما اگر سر یک بهیار این شرکت خلوت گردد روزی700هزار و پرستارش روزی یک میلیون تومان دستمزد می گیرد.
با شرکت دیگری که تماس گرفتیم به ما اطمینان خاطر داد پرستار اعزامی قطعا پرستار و خبره است و در بخش مراقبت های ویژه یکی از بیمارستان های دولتی تهران کار می نماید. این پرستار در ازای هر روز مراقبت از بیمار، تزریق و خوراندن داروها و چک کردن علائم حیاتی و تنفس او یک میلیون تومان دریافت می نماید و تسویه را هم در خاتمه هر روز انجام می دهد، ضمن این که هزینه خورد و خوراک وی نیز با خانواده بیمار است.
البته اگر خانواده ها از استخدام پرستار شبانه روزی برای بیمارشان صرف نظر نمایند آمدن کسی به خانه که تزریق آمپول و سرم را انجام دهد نیز هزینه های سنگینی دارد. آنالیز های ما نشان می دهد هزینه تنها یک تزریق در خانه 120هزار تومان، تزریق یک سرم تا 150هزار تومان، تزریق سرمی که آمپولی واردش گردد حدود 180هزار تومان و وصل آنژیوکت به دست بیمار و تزریق دو سرم به او حدود 300هزار تومان هزینه دارد.
ویزیت اعجاب آور پزشکان
ترس از مراقبت از بیماران کرونایی و وحشت از انتقال ویروس سبب شده تا بعضی خانواده ها قید پول را زده و مراقبت از بیمارشان را حتی اگر در ازای روزانه یک میلیون تومان باشد به پرستاران خانگی محول نمایند. همچنین ناتوانی بیماران کرونایی در راه رفتن و ضعف و بی حالی شان که مانع رفت و آمد آنها میان خانه تا مراکز درمانی می گردد، دلیلی شده است بر حضور بعضی پزشکان عمومی و متخصص درخانه بیماران و البته رد و بدل شدن ویزیت هایی که سرسام آور است.
زنی که برای پسرش با هزار زحمت یک پزشک عمومی را از درمانگاه محله شان به خانه آورده به ما می گوید که به وی500 هزار تومان ویزیت داده است. همچنین خواهر یکی از بیماران کرونا مثبت که درگیری شدید ریه دارد ولی به علت پر بودن تخت های بیمارستان ها به خانه فرستاده شده است نیز به ما می گوید برای ویزیت بیمارشان یک فوق تخصص ریه را به خانه می آورده اند که اسکن های ریه بیمار را می دید و نحوه تزریق آمپول رمدسیویر را به پرستار خانگی شرح می داد که بابت هربار انجام این کار یک میلیون تومان دریافت می کرد.
از آنجایی که این پزشکان چه عمومی و چه متخصص در وقت های مرده هر روز خود بر بالین بیماران بستری درخانه حاضر می شوند، پیداست که کرونا با این که برای این پزشکان نیز خطر محسوب می گردد ولی به هر حال منبعی تازه برای کسب درآمدشان ایجاد نموده است.
پرستاران اشتباه می نمایند
گرچه کسانی که از خدمات این افراد استفاده نموده اند اغلب راضی اند و اعتراف می نمایند که وقتی خودشان حاضر نشده اند از بیماران کرونایی شان مراقبت نمایند، این پرستاران و بهیاران و همراهان کار بزرگی نموده اند و پولی که دریافت نموده اند پول خونشان بوده است ولی با این حال پول هایی که در این حوزه رد و بدل می گردد به نظر منطقی نمی آید.
این موضوع را که با محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری کشور هم که در میان گذاشتیم او با ما هم عقیده بود و گفت: وقتی سال هاست از ما اصرار است و از متولیان انکار و تا به حال تعرفه خدمات پرستاری و پزشکی در خانه مشخص نشده و نقش بیمه ها در پشتیبانی از این خدمات مشخص نیست، دور از انتظار نیست که شرکت هایی با مجوز یا بی مجوز در این حوزه فعال باشند و نرخ ها را طبق خواست خود مشخص نمایند.
میرزابیگی البته از پرستاران هم صنف خود خواست که فقط در صورتی پا به خانه های مردم بگذارند که مجوز مراقبت در منزل را از دانشگاه های علوم پزشکی مربوط دریافت نموده باشند چون اگر بدون مجوز مشغول ارائه خدمات خانگی شوند هم پول اضافه ای که از خانواده ها می گیرند قابل شکایت و پیگیری قضایی است و هم اگر جان بیمار به خطر بیفتد و مسئله ای پیش بیاید پای دیه های سنگین و مجازات های مختلف وسط می آید.
او از خانواده ها نیز خواست تا اگر قصد استفاده از خدمات پرستاری در منزل را دارند سراغ شرکت های مجوزدار بروند چون از سوی بی مجوزها احتمال انجام هر تخلفی می رود مخصوصا تخلف دریافت هزینه های زیاد در قبال اعزام نیروهایی که تخصص لازم را ندارند.
با این حال شرایط فعلی کرونایی که محصول تاخت و تاز ویروس است، بابی را باز نموده تا بیمارستان ها برای خلاصی از فشار بار اضافه ای که هر روز بر آنها تحمیل می گردد، به جز بیماران بدحال بقیه افراد را راهی خانه ها و قرنطینه خانگی نمایند و به این ترتیب احتیاج به استخدام پرستاران و مراقبان خانگی به احتیاجی روزانه برای بعضی خیلی ها تبدیل گردد؛ احتیاجی که هم کیفیت خدمات در آن و هم هزینه های آن، محل بحث است.
ضعف و قوت قرنطینه خانگی
حمیدرضا افشارجو ، متخصص عفونی: ارائه خدمات سرپایی به بیماران کرونایی، نقاط ضعف و قوتی دارد. اصرار من همواره بر این است که همه بیماران علامت دار باید بستری شوند؛ چون به عنوان یک پزشک نمی توانم مسؤولیت عواقب درمان سرپایی وی را قبول کنم. طبیعتا زمانی که بیمار بستری می گردد جلوی چشم پزشک است و هر مساله ای که پیش آید کادر درمان حضور دارند و فورا به آن رسیدگی می گردد. با این حال خوشبختانه از هر صد نفری که به بیمارستان ها مراجعه می نمایند حدود 10نفر احتیاج به بستری دارند و بقیه افراد با درمان سرپایی و قرنطینه درخانه بهبود می یابند.
البته نمی گردد منکر این موضوع شد که در شرایط فعلی، بیمارستان ها جایی برای بستری ندارند و بیمارانی را که چندان بدحال نیستند به قرنطینه خانگی می فرستند. البته تاکید ما این است کسانی که به خانه فرستاده می شوند در صورت وجود کوچک ترین مسئله ای باید دوباره به بیمارستان برگردند.
بد نیست بدانید یکی از مسائل اساسی که مانع بستری بیمار می گردد، هزینه بعضی داروهاست که در بیمه ها آن را تقبل نمی نمایند. ضمن این که بعضی افراد، هزینه بیمارستان را هم نمی توانند پرداخت نمایند و با این که تخت خالی برای بستری وجود دارد، اما خودشان راضی به بستری شدن نیستند. بعضی بیماران هم بیمه ندارند و می گویند ما نمی خواهیم بستری شویم. البته ماندن درخانه برای بیماران کرونایی می تواند نقاط ضعفی هم داشته باشد، از جمله این که ریه شان بیش از پیش درگیر گردد و بیماری را نیز به اعضای خانواده خود منتقل نمایند.
مراقبان در بیمارستان
ماجرای مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا و کسانی که در ازای دریافت پول از آنها مراقبت می نمایند اما فقط به چاردیواری خانه ها محدود نمی گردد، چرا که حضور این افراد در بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز پررنگ و جدی است. درواقع ترس نزدیکان بیماران از ابتلا به کرونا از یک سو و شلوغی بیمارستان ها و مشغله زیاد پرستاران در بخش های کرونایی از سوی دیگر، یک گروه از پرستاران، مراقبان سلامت و حتی افرادی که فقط نقش همراه را بازی می نمایند بر آن داشته تا در ازای دریافت مبالغی به مراقبت از بیماران بدون همراه مشغول شوند.
آنالیز های ما نشان می دهد بعضی بیمارستان های شلوغ همچنین بعضی از خانواده ها را که متمول به نظر می رسند، تشویق به ترخیص بیمار و استخدام پرستار خانگی می نمایند و خودشان نیز نیروی مورد نظر را اعزام می نمایند تا هم چرخ کسب و کار هوم کر بچرخد و هم بیمارستان ها تا جایی که امکان دارد خلوت گردد. اما دانستن درباره این که مراقبان سلامت در بیمارستان ها چه کاری برای بیماران بستری مبتلا به کرونا انجام می دهند مایه حیرت است.
پرس و جوی ما از چند خانواده که از خدمات این مراقبان و به اصطلاح، همراهان بیمار استفاده نموده اند، نشان می دهد که اینها کارهای جزئی بیماران را متقبل می شوند از جمله نوشاندن آب به آنها یا رساندن گوشی تلفن و تلفن همراه به آنها یا خبر دادن به پرستاران و کادر درمان اگر یک زمانی حال بیمار رو به وخامت گذاشت. یکی از کسانی که برای همسرش از این مراقبان استفاده نموده هم به ما می گوید در ازای روزانه 600 هزار تومانی که به مراقب مورد نظر می پرداخته است او حتی بیمار را تا دستشویی یا اتاق عکسبرداری همراهی نمی نموده است و این کار برعهده پرسنل بیمارستان بوده است.
منبع: جام جم آنلاین