شناسایی ظرفیت پژوهشگران ایرانی مقیم خارج در توسعه دیپلماسی علمی
به گزارش ارانیوز، به گزارش خبرنگاران به نقل از وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی با بیان اینکه دیپلماسی سلامت یکی از ارکان دستیابی به مرجعیت علمی به شمار می رود، توضیح داد: از مهم ترین حوزه های دیپلماسی در جهان دیپلماسی سلامت است، زیرا سلامت مقوله ای همگانی است و هیچ کشوری بدون تضمین سلامت در سایر کشورها نمی تواند سلامت کشور خود را تضمین کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: توسعه دیپلماسی علمی سلامت رویکردهای مختلفی وجود دارد ولی بدون تردید توسعه تعاملات در قالب چارچوب های کارآمد از همه مهم تر است.
وی با اشاره به تعداد پرشمار پژوهشگران ایرانی مقیم خارج از کشور، بیان کرد: ضمن رعایت اصل حفظ منافع کشور در عرصه سلامت می توان از این ظرفیت با شناسایی ایرانیان مقیم خارج از کشور و دعوت از آنها جهت توسعه فعالیت های بین المللی بهره برداری کرد.
پناهی راه اندازی و توسعه شبکه تعاملات بین المللی سلامت در سطح افراد، مراکز و دانشگاه ها را موثر دانست و اضافه کرد: همکاری موسسات داخلی با سازمان های بین المللی مانند WHO و تبدیل شدن به موسسات همکار این سازمان ها، حمایت از جذب دانشجویان با کیفیت و توانمند بین المللی، تعاملات و تبادلات اعضای هیات علمی و دانشجویان با دانشگاه های بین المللی معتبر در قالب فرصت مطالعاتی و غیره باید مورد حمایت قرار گیرد.
به گفته وی، ابتدا ملزومات اداری، مالی، فرهنگی و اجتماعی، اخلاقی، حقوقی و پزشکی در دیپلماسی علمی سلامت نیز باید مهیا گردد تا در پی آن تمرکز بر توانمندسازی اعضای هیات علمی جهت انجام فعالیت های بین المللی امکانپذیر باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه جمعیت سالم برای توسعه و ثبات مالی هر کشوری الزامی است، بیان کرد: اگر در کشور برترین کوشش ها به کار گرفته گردد و بیماری ها به خصوص بیماری های واگیر کنترل گردد ولی در کشورهای مجاور چالش های بیماری وجود داشته باشد، تضمین سلامت مردم کار آسانی نخواهد بود.
وی یادآور شد: دیپلماسی سلامت در دوران شیوع ویروس کووید- 19 بیش از همواره اثرگذار بود و درآینده نیز باید در جهت کنترل آسیب های جهانی سلامت به دیپلماسی سلامت به عنوان یک اصل توجه گردد.
پناهی تاکید نمود: در حوزه افزایش منابع علمی و سرمایه گذاری باید ارتباط مستقیم و مستمر میان گرنت بادی ها، صندوق ها، خیرین سلامت، مدیران و شرکت های بزرگ دارویی و معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور برقرار گردد.
منبع: خبرگزاری مهر