با لرزشگیر لنز دوربین ها بیشتر آشنا شوید
به گزارش ارانیوز، دست بسیاری از عکاسان کمی لرزش دارد و ثابت نیست. اگر دستان تان لرزش بسیار کمی داشته باشد یا حتی اصلا نلرزد، بازهم هنگام عکاسی در نور کم و زمانی که فرآیند عکاسی حدود نیم ثانیه طول بکشد، امکان تار شدن تصویر وجود خواهد داشت. در حقیقت ثبت تصویری واضح و عالی در شرایط نوری ضعیف و در حالتی که دوربین را در دست گرفته اید، اصلا کار ساده ای نیست. به همین علت لرزشگیر دوربین اهمیت ویژه ای در عکاسی دارد. با خبرنگاران همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
در حال حاضر لنز هایی در بازار وجود دارند که به وسیله آن ها تصویر لرزش کمتری را دریافت می نمایند و در حقیقت خود لنز دارای لرزش گیر است. با این اوصاف پی بردن به این که چنین لنز ها و لرزشگیر هایی چگونه کار می نمایند باعث خواهد شد تا بتوانید عملکرد بسیار خوبی را از خودتان نشان دهید و حتی در زمانی که شاتر نیم ثانیه باز باشد نیز تصویر واضحی را ثبت کنید. در ادامه همراه خبرنگاران باشید.
لرزشگیر تصویر چگونه کار می نماید؟
زمانی که لنز دوربین دارای قابلیت لرزشگیر باشد بخش فیزیکی لنز به صورت شناور درون لنز حرکت می نماید. علت این شناور بودن انرژی الکتریکی موجود در اطراف آن است. زمانی که حرکت یا لرزشی وارد گردد، بخش الکتریکی با یاری سنسور های ژیروسکوپ این لرزش را با انجام حرکتی معکوس جبران می نماید. این کار باعث می گردد که لرزش های دست عکاس به مقدار بسیار زیادی به وسیله لنز کنترل گردد و نتیجه حاصل شده نیز تصویری واضح خواهد بود. البته لرزشگیر اپتیکال همواره درون لنز قرار نمی گیرد و بعضی سنسور های تصویر دوربین ها نیز دارای لرزشگیر هستند که در این صورت به جای حرکت بخش داخلی لنز، خود سنسور دوربین متحرک است تا لرزش ها را دفع کند.
بسیاری از لنز هایی که دارای لرزشگیر اپتیکال هستند، از چهار نقطه لرزش را کنترل می نمایند و تصویر ثبت شده با لرزش دست عکاس را واضح تر ثبت نمایند. البته این موضوع زمانی صادق است که عکاس بخواهد از سوژه ای ثابت عکاسی کند. زمانی که سوژه مورد نظر متحرک باشد قوانین قدیمی صادق هستند، یعنی با افزایش سرعت شاتر تصویر ثبت شده نیز واضح تر خواهد بود و در غیر این صورت تصویری بلور شده نصیبتان می گردد.
چه زمانی باید از لرزشگیر استفاده کرد؟
در حالت Panning
Panning به حالتی در عکاسی گفته می گردد که عکاس دوربین را در محور افقی بچرخاند تا پس زمینه سوژه تار و خود آن واضح گردد. بعضی از لنز ها دارای ویژگی هستند که با یاری آن می توان لرزشگیر را تنها برای محور عمودی فعال کرد که در این صورت تصاویر ثبت شده بوکه مناسبی خواهند داشت و سوژه نیز به خوبی ثبت خواهد شد. با استفاده از این قابلیت بخش های بیشتری از سوژه اصلی به طور واضح ثبت خواهد شد و در صورتی هم که دست کاربر به بالا لرزش داشته باشد، لرزشگیر دوربین می تواند آن را خنثی کند. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که قابلیت مذکور در تمام مدل ها وجود ندارد و تنها بعضی از آن ها اجازه فعال کردن لرزشگیر روی یک محور خاص را می دهند. در تصویر زیر می توانید نتیجه به عمل آمده را که دارای سطح بلور مناسب و نرمی است مشاهده کنید.
تصویر زیر نیز مثالی برای بلور بیشتر است که در این مورد سطح تاری بیشتری را شاهد هستیم.
توجه داشته باشید که زمانی تصاویر همچون تصویر فوق ثبت می گردد که نور موجود در محیط سوسو بزند و چندان زیاد نباشد. در چنین شرایطی اغلب نور دارای 50 یا 60 گیگاهرتز توان است و باید نوردهی بیشتر در دوربین اعمال کنیم که در این صورت ثبت تصویر حدود نیم ثانیه طول خواهد کشید. در این صورت نتیجه به دست آمده مانند زمانی خواهد بود که از لرزشگیر استفاده می کنید و این اتفاق زمانی می افتد که نور خورشید در محل وجود داشته باشد و شرایط نوری ضعیف حاکم نباشد.
در حالت حرکت
یکی دیگر از بخش هایی که در آن عکاس می تواند از قابلیت لرزشگیر لنز یا سنسور استفاده کند زمانی است که وی در حال حرکت باشد. برای مثال ممکن است عکاس درون خودرو در حالت حرکت باشد و تصویری را ثبت کند. در این صورت چاله های موجود در مسیر به علت استفاده از لرزشگیر چندان تاثیر منفی روی تصویر نخواهند گذاشت. این قابلیت برای عکاسانی که در زمینه ورزشی فعال می نمایند نیز کاربردی خواهد بود.
در شرایط نوری ضعیف
یکی از زمان هایی که می توان به توانایی و ارزش لرزشگیر ها پی برد، عکاسی در شرایط نوری ضعیف است. در شرایط نوری ضعیف استفاده از فلش اقدام مناسبی است و باعث می گردد که محیط روشنایی بیشتری داشته باشد اما باید به این نکته نیز توجه داشت که عکاسان با استفاده از لرزشگیر های اپتیکال می توانند سرعت شاتر را کاهش دهند تا نور بیشتری ثبت گردد و در مقابل به علت استفاده از لرزشگیر، تصویر ثبت شده تار نخواهد بود.
چه زمانی از لرزشگیر اپتیکال استفاده نکنیم؟
زمانی که می خواهید تصویری با سرعت شاتر پایین ثبت کنید و البته دوربین نیز روی سه پایه قرار گرفته است، بهتر است که لرزشگیر دوربین را غیبرطرفال کنید. با وجود اینکه لرزشگیر اپتیکال ویژگی های خوب بسیار زیادی دارد، اما گاهی می تواند مضر باشد. لرزشگیر بعضی از حرکات را کاهش می دهد در حالی که احتیاج به چنین کاری نیست، اما این اقدام تنها بعضی اوقات اتفاق می افتد و عکاسان بیشتر چنین موضوعی را در مدل های قدیمی شاهد هستند. علت آن نیز این است که لرزشگیر اپتیکال از لحظه فشار دادن دکمه تا فوکوس و اتمام فرآیند که یک یا دو ثانیه طول می کشد، فعال می ماند.
جنبه های منفی لرزشگیر
یکی از اصلی ترین نکات منفی لرزشگیر های دوربین مربوط به مصرف باتری آن ها است. البته این مصرف چندان زیاد نیست ولی ممکن است این اندازه برای بعضی از افراد مهم باشد. البته اندازه مصرف باتری بین مدل های مختلف فرق دارد.
حقیقت دیگر در مورد لرزشگیر تصاویر این است که لرزشگیر های فیزیکی موجود در لنز ها، لرزش تصویر نمایش داده شده در چشم انداز یاب (Viewfinder) را نیز کنترل می نماید. لازم به ذکر است که حدود 10 درصد از عکاسان زمانی که بیش از یک ساعت عکاسی نمایند به علت خستگی چشم سر درد می گیرند و با این قابلیت لرزشگیر ها، مشکل مذکور تاحدودی برطرف خواهد شد.
در ادامه از شما دعوت میکنیم برای مشاهدهی مشخصات دوربین و لنزاز بخش محصولات زومیت بهره ببرید؛ مجموعهی کاملی از دوربین کانن، نیکون، سونی، پاناسونیک و دیگر برندهای معتبر در این بخش در برای مقایسه مشخصات و اطلاع از قیمت دوربین در اختیار شما قرار گرفته است.
نظر شما در مورد لرزشگیر دوربین ها چیست و از آن در چه زمینه هایی استفاده می کنید؟
منبع: lightstalking
منبع: کجارو