غذای عجیبی که از آب و برق و هوا تهیه می گردد!
به گزارش ارانیوز، خبرنگاران : یک استارت آپ فنلاندی به نام غذا های خورشیدی (Solar Foods) راهی برای فراوری یک غذای سرشار از پروتئین به نام سولین (Solein) از برق، آب و هوا پیدا نموده است. سولین سازگارترین پروتئین دنیا با محیط زیست است و از اِعمال الکتریسیته روی آب برای آزادسازی حباب های کربن دی اکسید و هیدروژن به وجود می آید. سپس میکروب های زنده به این مایع اضافه می گردد تا از حباب های کربن دی اکسید و هیدروژن تغذیه نمایند و سولین فراوری نمایند که سپس به شکل پودر، خشک می گردد.
این فرآیند طبیعی به یک رآکتور خاص احتیاج دارد. سولین خشک شده 50 درصد پروتئین دارد و طعم و ظاهر آن شبیه آرد است. از آن می توان در انواع رژیم های غذایی استفاده کرد و با چاپ سه بعدی بافتش را تغییر داد.
مدیر اجرایی این استارت آپ می گوید: این یک غذای کاملا نو است، یک پروتئین نو که با همه غذا های موجود در بازار فرق دارد و احتیاج به کشاورزی و آبزی پروری ندارد. این غذای شگفت انگیز را هرجای دنیا می توان فراوری کرد. نسبت به فتوسنتز در هر هکتار 10 برابر انرژی کمتری مصرف می نماید و نسبت به فراوری غذا های گیاهی و حیوانی 10 تا 100 برابر از نظر مصرف آب و سازگاری با محیط زیست بهتر است.
یکی از دلایل اهمیت گوشت در رژیم غذایی ما، پروتئین زیاد آن است. سولین هم همه آمینواسید های ضروری بدن را دارد، اما چون بااستفاده از برق و کربن دی اکسید فراوری می گردد احتیاج به زمین زیادی برای فراوری ندارد. یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد سولین این است که بدون احتیاج به منبع قندی، کربن را مستقیما از کربن دی اکسید می گیرد. سایر فرآیند هایی که از میکروب برای فراوری پروتئین استفاده می نمایند مثل پروتئین شیر یا تخم مرغ، به زمین کشاورزی برای فراوری منبع کربن احتیاج دارند.
شاید سولین تا دو دهه دیگر هم نتواند جای پروتئی های فعلی را بگیرد، اما دستاورد بزرگی برای بشر است که تا کنون برای این ماده به حیوانات و گیاهان وابسته بوده است. این شرکت میخواهد کارخانه سولین را اواخر سال 2021 افتتاح کند.
منبع: odditycentral
پ
منبع: برترین ها