اقامتگاه بومگردی سی سن آمل
به گزارش ارانیوز، اقامتگاه بومگردی سی سن آمل یکی از گزینه های بومگردی شهرستان آمل است که در طبیعت سرسبز روستای آب اَسک (Ab-e Ask) واقع شده است. این اقامتگاه بومگردی امکانات لازم برای پذیرایی از گردشگران و مسافران را فراهم شده تا اوقات خوشی را در کنار هم تجربه نمایند و از طبیعت بکر روستای آب اَسک لذت ببرند.
اقامتگاه بومگردی سی سن در استان مازندران، شهرستان آمل و روستای آب اَسک، یک مکان بکر و مجذوب نماینده برای گذراندن تعطیلات آخر هفته است. این اقامتگاه در طبیعت سرسبز روستایی قرار گرفته است و شما هر روز صبح می توانید منظره زیبای کوهستان مرتفع و درختان سر به فلک کشیده را تماشا کنید و هوای پاک این روستای خوش آ ب وهوا را تنفس کنید و با فرهنگ بومی مازندران آشنا شوید. در اطراف این روستا جاذبه های طبیعی و جهانگردی زیادی است که می توانید به آن ها هم سری بزنید و شب تا صبح خود را در اقامتگاه و مجذوب نمایندهیت های اطراف آن به سر ببرید. در این مقاله با مجله خبرنگاران همراه باشید تا اقامتگاه بومگردی سی سن آمل را بیشتر بشناسید.
- درباره روستای آب اَسک در شهرستان آمل
- درباره اقامتگاه بومگردی سی سن آمل
- موقعیت مکانی و مسیر دسترسی به اقامتگاه بومگردی سی سن
- چگونگی اتاق ها در اقامتگاه بومگردی سی سن
- امکانات و خدمات اقامتگاه بومگردی سی سن
- قوانین و مقررات اقامتگاه بومگردی سی سن
- تماشای های اطراف اقامتگاه بومگردی سی سن
درباره روستای آب اَسک در شهرستان آمل
روستای آب اَسک یکی از روستاهای خوش آب وهوا و سرسبز استان مازندران است که هرساله جهانگردان و طبیعت گردان زیادی را میزبانی می نماید. در این روستای تاریخی جاذبه های جهانگردی زیادی وجود دارد که موجب شده تا بسیاری از جهانگردان در سفر خود به آمل به این روستا هم سری بزنند و چندروزی را در این روستا مهمان طبیعت بکر مازندران شوند.
بر اساس روایت ها عده ای معتقدند که نام این روستا متعلق به یکی از اسامی پادشاهان دوره اشکانی است که به مرور زمان به اَسک تغییر یافته است. اطراف این روستای زیبا را کوه های مرتفع محاصره نموده اند و روستا از جهت شمال به دامنه های قله دماوند ختم می شود.
مهم ترین ویژگی این روستا که نظر جهانگردان و به خصوص طبیعت گردها را به خود جلب می نماید، منظره منحصر به فرد آن است به طوری که تمام روستا زیرپای شماست و دورتادور خانه ها پر از درختان تنومند و سرسبزی است که در هر فصلی از سال جلوه زیبایی به روستا می دهند.
یوتراوز به شما پیشنهاد می نماید اگر به آمل سفر کردید حتما به روستای ییلاقی و خوش آب وهوای آب اَسک هم سری بزنید و با سکونت در اقامتگاه بومگردی سی سن با فرهنگ بومی مازندارن بیشتر آشنا شوید.
درباره اقامتگاه بومگردی سی سن آمل
اقامتگاه بومگردی سی سن در روستای آب اَسک از توابع بخش لاریجان در شهرستان آمل است. طبیعت گردهایی که به آمل سفر می نمایند حتما به شما این پیشنهاد را می دهند تا به این روستای خوش آب وهوا سری بزنید و چندروزی را در خانه بومگردی سی سن اقامت داشته باشید.
از آنجا این اقامتگاه بومگردی در منطقه ای کوهستانی و ییلاقی واقع شده است و سی سن در گویش مازندرانی به معنای کوهستان است، این نام را برایش انتخاب نموده اند.قدمت این اقامتگاه به 60 سال پیش بازمی شود و معماری آن شبیه به معماری خانه های روستایی است که بعد از بازسازی و بازسازی در مردادماه سال 1398 به عنوان اقامتگاه روستایی مورد استفاده قرار گرفته است.
موقعیت مکانی و مسیر دسترسی به اقامتگاه بومگردی سی سن آمل
برای رفتن به اقامتگاه بومگردی سی سن باید به روستای آب اَسک بروید. این روستا در جاده هراز به سمت آمل واقع شده است. خانه بومگردی سی سن در بالای تپه ای قرار گرفته است که مشرف به دریاچه امامزاده علی است. افرادی که ساکن آمل و دیگر شهرستان های استان مازندران هستند می توانند با اتومبیل شخصی خود به این روستا سفر نمایند و علاوه بر اقامت در این اقامتگاه از جاهای تماشای مازندران تماشا نمایند.
اگر به آمل سفر کردید می توانید مسافتی حدود 86 کیلومتر را در 2 ساعت با اتومبیل طی کنید تا به سی سن برسید. اگر قصد دارید از ساری به این اقامتگاه بومگردی بروید بایستی مسافتی حدود 156 کیلومتر را در 2 ساعت و 40 دقیقه طی کنید. بعلاوه شما می توانید با هواپیما به تهران سفر کنید و از فرودگاه مهرآباد با تاکسی یا اتومبیل شخصی خود مسافتی حدود 107 کیلومتر را در 2 ساعت 30 دقیقه طی کنید تا به این اقامتگاه بومگردی برسید.برخی ها هم سفر با اتوبوس را ترجیح می دهند و آمل را به عنوان مقصد خود انتخاب می نمایند و از آنجا تصمیم می گیرند که شب را در کدام روستا و کدام اقامتگاه سپری نمایند.
چگونگی اتاق ها در اقامتگاه بومگردی سی سن آمل
این اقامتگاه در مجموع ظرفیت پذیرایی از 20 جهانگرد را دارد و امکانات لازم و کافی را برای جهانگردان فراهم نموده است. اقامتگاه بومگردی سی سن دارای 4 اتاق است که هر اتاق ظرفیت های متفاوتی دارد و به شکل سنتی تزئین شده است.
جالب است بدانید این اتاق ها نام های مخصوص به خود را دارند و اسامی دریاچه، تیروا، هسل و کرسی که بر این اتاق ها گذاشته شده یادآور زندگی در یکی از روستاهای مازندران است. بزرگ ترین اتاق این مجموعه اتاق دریاچه است که ظرفیتی 8 نفره دارد. این اتاق منظره زیبایی رو به دریاچه دارد.
یکی دیگر از اتاق های این اتاق کرسی است و به علت اینکه در این اتاق قبلا چال کرسی بوده است و در حال حاضر این چال پوشیده شده، برای آن نام کرسی را انتخاب نموده اند. اتاق کرسی ظرفیت پذیرایی از 4 نفر را دارد. اتاق هسل دارای ظرفیت 4 نفره است و هسل به معنای برکه و مرداب است و در اطراف این اقامتگاه تعدادی برکه و مرداب قرار گرفته است به همین علت نام این اتاق هسل است. اتاق آخر این مجموعه بومگردی اتاق تیروا است و تیروا به معنای بادی است که مثل تیر می وزد. این اتاق ظرفیت پذیرایی از پنج نفر را دارد و بعلاوه این اتاق منظره زیبایی به سمت کوهستان های اطراف این اقامتگاه بومگردی دارد.
امکانات و خدمات اقامتگاه بومگردی سی سن آمل
اقامتگاه بومگردی سی سن آمل دارای امکانات و خدماتی است که باعث شده تا به همین دلیل افراد زیادی برای گذراندن تعطیلات این اقامتگاه بومگردی را انتخاب نمایند. این خدمات و امکانات عبارتند از:
- همه اتاق ها دارای سرویس کف خواب (لحاف و تشک های سنتی) و فاقد سرویس بهداشتی و حمام اختصاصی هستند. 4 توالت ایرانی و 1 توالت فرنگی و 1 حمام در داخل محوطه اقامتگاه قرار گرفته است.
- اتاق ها دارای سیستم گرمایشی (بخاری هیزمی) هستند امّا به علت این که اقامتگاه بومگردی سی سن در منطقه ها کوهستانی قرار گرفته است و دارای آب وهوای خنک و مطلوب است احتیاجی به سیستم سرمایشی نیست.
- در این مجموعه بومگردی امکان طبخ غذا برای جهانگردان فراهم شده زیرا دارای آشپزخانه ای مجهز به امکانات مورداحتیاج آشپزی است و شما می توانید برای خود در این اقامتگاه غذا درست کنید.
- اتاق کرسی دارای نمد و گلیم است و عمر نمدهای آن به سال 1341 بازمی شود. بعلاوه اتاق های دیگر دارای قالی های دستباف همراه با رنگ های گرم و طرح و نقش های قدیمی است.
- در اتاق ها پارچه های سفیدرنگ بزرگی به عنوان پرده بر روی پنجره ها نصب شده است و با سوزن دوزی های خراسان و کار دست تزئین شده اند و دارای طرح هایی از قبیل طرح گل های رنگین است.
- صبحانه برای مسافران و جهانگردان در این اقامتگاه بومگردی رایگان است. بعلاوه شما می توانید در این اقامتگاه بومگردی غذاهای محلی نوش جان کنید و از غذاخوری مجموعه برای ناهار و شام غذا سفارش دهید. یکی از غذاهای محلی معروف اقامتگاه بومگردی سی سن ماهی قزل آلا است که این ماهی تازه صیدشده را می پزند و در کنار برنج ایرانی سرو می نمایند. از دیگر غذاهای خوشمزه این مجموعه می توان به اردک، خورشت فسنجان و مرغ ترش اشاره نمود.
- از دیگر امکانات این مجموعه بومگردی می توان به پارکینگ غیرمسقف و راهنمای تورهای جهانگردی اشاره نمود.
- بعلاوه اقامتگاه بومگردی سی سن دارای خزینه ای قدیمی است که آب این خزینه از آبشار آب آهنی تأمین می شود. در این اقامتگاه بومگردی یک برکه ماهی گیری است که جهانگردان و مسافران عزیز تجربه یک ماهی گیری لذت بخش را در این اقامتگاه بومگردی خواهند داشت.
قوانین و مقررات اقامتگاه بومگردی سی سن
اقامتگاه بومگردی سی سن قوانین و مقرراتی دارد که باید از آن ها آگاهی داشت و آن ها را رعایت کرد. این قوانین عبارتند از:
- در این اقامتگاه بومگردی ورود حیوانات خانگی به ساختمان و اتاق ها ممنوع است ولی در صورت احتیاج می توان از محوطه و حیاط اقامتگاه برای ورود حیوانات خانگی استفاده کرد.
- استعمال دخانیات (کشیدن قلیان و سیگار) در این مجموعه بومگردی ممنوع است.
- در این مجموعه بومگردی اقامت برای بچه ها زیر 5 سال به صورت رایگان و برای بچه ها 5 تا 7 سال به صورت نیم بها است.
- زمان تحویل اتاق ساعت 16 بعدازظهر و زمان تخلیه اتاق ساعت 14 ظهر است.
- بعلاوه برای رعایت حقوق همسایگان اطراف اقامتگاه دورهمی های شبانه فقط تا ساعت 23 مجاز است.
تماشای های اطراف اقامتگاه بومگردی سی سن
خوشبختانه باید بگوییم که در اطراف این اقامتگاه بومگردی جاذبه های طبیعی و جهانگردی زیادی است که باعث می شود تا یک روستاگردی و طبیعت گردی لذت بخش داشته باشید. تماشای های این منطقه شامل جاذبه های طبیعی و تاریخی روستای آب اَسک و آمل است که هرکدام به تنهایی مجذوب نمایندهیت خاصی دارند و ارزش یکبار تماشا را از نزدیک دارند.
از تماشای های اطراف اقامتگاه بومگردی سی سن می توان به آبشار شمس آباد، دریاچه امامزاده علی، آبشار برز، آبشار یخی، آبشار قلعه دختر، دریاچه ساهون، آبشار قو، پارک جنگلی هلومسر، منطقه شکار ممنوع چلاو، پارک میرزا کوچک خان جنگلی، آبشار شاهاندشت، آبگرم استراباکو، جنگل الیمستان، غارهای دستکند آمل و حمام شاه عباسی اشاره نمود.
سخن آخر
این روستای خوش آب وهوا در هر فصلی از سال جلوه زیبایی دارد و جزو منطقه ها محبوب جهانگردی در استان مازندران است و هر ساله جهانگردان زیادی به این روستای سرسبز سفر می نمایند تا از زیبایی. زیبایی این روستا در فصل بهار دو چندان می شود و برترین زمان برای رفتن به این روستا بهار و تابستان است. در فصل زمستان هوای این منطقه سرد و برفی است و رانندگی در جاده آن خطرناک است. بنابراین اگر در زمستان قصد دارید به این روستا بروید حتماً با خود لباس گرم ببرید و دقت کافی را در رانندگی داشته باشید. یادنان باشد تماشا جاهای تماشای مازندران در زمستان هم لطف خودش را دارد.
منبع: یومگ